home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ηλεία: Βουτιά θανάτου για 78χρονο σε απόκρημνη περιοχή

diasosi_korufi-3

Μια τραγωδία σημάδεψε τα προηγούμενα 24ωρα το χωριό Κορυφή Πύργου στην Ηλεία όταν ένας 78χρονος έκανε βουτιά θανάτου σε δύσβατη και απόκρημνη περιοχή κοντά στο χωριό του. 

Η Πυροσβεστικής Υπηρεσία Πύργου και η 6η ΕΜΑΚ έστησαν άμεσα μια γιγαντιαία επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του ηλικιωμένου από το γκρεμό.

Όπως μεταδίδει το ilialive.gr με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας και τη χρήση drone εντοπίστηκε η σορός του άτυχου 78χρονου μέσα στην πυκνή βλάστηση της ρεματιάς, σε βάθος 58 μέτρων από το χείλος του γκρεμού. Άμεσα ο επικεφαλής του κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ κ. Χατζής, που είχε φτάσει με διασωστικό σκύλο για τις έρευνες, ενημέρωσε τους ανωτέρους του για τον εντοπισμό και την ανάγκη ανάσυρσης της σορού από μεγάλο βάθος σε απότομο σημείο.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε με τη σειρά του για την οργάνωση επιχείρησης από ειδικό τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ με ορειβατική ομάδα. Πολύ γρήγορα έφτασαν από την Πάτρα τα μέλη της ομάδας και αρχικά εξέτασαν αν μπορούν να βρουν πρόσβαση από την πλευρά της Βροχίτσας μέσα από λιοστάσια να φτάσουν δίπλα στη ρεματιά και να μην χρειαστεί να γίνει κατάβαση στον γκρεμό.

Αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε καθώς φάνηκε ακόμα πιο δύσκολη η πρόβαση και αποφασίστηκε δύο πυροσβέστες να κατέβουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό στον γκρεμό για να ανασύρουν τη σορό του 78χρονου.

 

Και η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη τόσο στην κατάβαση, όσο και στην ανάβαση και χρειάστηκε πολύ ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια με επιτυχία και φυσικά με την συμμετοχή αρκετών πυροσβεστών από το ύψος του δρόμου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis