home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας καλεί σε κινητοποιήσεις για την υγεία

ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας κάνει λόγο για «εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η Κυβέρνηση και τα ΜΜΕ» για το χώρο της Υγείας και καλεί τα σωματεία τα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά το προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα:

«Οι Υγειονομικοί στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Αγώνα για ένα Ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Συμμετέχουμε ΜΑΖΙΚΑ στις Κινητοποιήσεις.

Η εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζει η κυβέρνηση και τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας.

Αντί να προσλάβει Γιατρούς, Νοσηλευτές, όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για την θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, δεν έχει Προκηρύξει ΟΥΤΕ ΜΙΑ Μόνιμη Θέση εδώ και 20 μήνες. Και για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν, μετακινεί Γιατρούς και Νοσηλευτές από διάφορες περιοχές της χώρας για να καλύψει τις υποστελεχωμένες  Δημόσιες Δομές στη Βόρειο Ελλάδα και όπου αλλού προκύπτουν προβλήματα.

Αντί να αυξήσει στο Προϋπολογισμό  του 2021 τις Δαπάνες για την Υγεία, για την αντιμετώπιση και του covid-19, τις μειώνει κατά 572 εκατομμύρια (!).

Αντί να επιτάξει τις Ιδιωτικές Δομές, έχει μετατρέψει τα Νοσοκομεία σε Δομές μίας Νόσου, καταργώντας Χειρουργεία και ΤΕΙ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην Υγειονομική κάλυψη χιλιάδων πολιτών.

Αντί να επιβραβεύσει τους «ήρωες με τις πράσινες και άσπρες μπλούζες» με την Νομοθέτηση της σχετικής Πρότασης της Επιτροπής, όπου προτείνει την Ένταξη μας στα ΒΑΕ, στη Βουλή, έμμεσα το απορρίπτει «λόγω κακών δημοσιονομικών δυνατοτήτων(!!)» και των «ελλείψεων που θα προκύψουν από τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, σε ένα υποστελεχωμένο Σύστημα(!)».

Γιατί η  υποκρισία τους ξεχειλίζει! Ξεχειλίζει όμως και η αγανάκτησή μας! Για τα υποκριτικά χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, για τα κροκοδείλια τηλεοπτικά δάκρυα, γιατί μας αποκαλούνε ψεύτες, για τις ΕΔΕ επειδή αρρωστήσαμε, για τη στοχοποίηση μας για τους ασθενείς που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκτός ΜΕΘ. Για τους εκβιασμούς, τις απειλές, τις πειθαρχικές διώξεις, τις απολύσεις επειδή σηκώσαμε κεφάλι. Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση και να κλιμακώσουμε τις Απεργιακές Κινητοποιήσεις, σε ΟΛΕΣ τις Δημόσιες Δομές Υγείας. Καλούμε ΟΛΑ τα Σωματεία να προχωρήσουν στην οργάνωση Δράσεων στις ημέρες που έχουν καθοριστεί με απόφαση της Ε.Ε της ΠΟΕΔΗΝ.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου:

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την ανάδειξη των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας. Τοπικές μορφές δράσης στα Νοσοκομεία με τη μορφή που θα επιλέξουν τα Σωματεία.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου:

ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των προβλημάτων, ειδικά τώρα με τους εμβολιασμούς και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης της.

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 9:00πμ – 15:00μμ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας.  Στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας 10 πμ στις ΥΠΕ

Διεκδικούμε:

Ένταξη στα ΒΑΕ – Χαρακτηρισμό των συνεπειών από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα και επαγγελματική ασθένεια – Μονιμοποίηση Συμβασιούχων με Ειδική Μοριοδότηση και Ειδικές Προκηρύξεις – Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση –  Αυξήσεις στους μισθούς – Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας – Αύξηση και Επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis