home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Παίρνουν φωτιά και πάλι τα ψαλίδια – Ανοίγουν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής

Κομμωτήρια στην Αργολίδα

Ανοίγουν και πάλι κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και διαιτολογικές υπηρεσίες στην Αργολίδα από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, όπου και αίρονται τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί στο νομό, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς. Οι Αργολιδείς θα μπορούν και πάλι να προσέλθουν για περιποίηση μαλλιών, κούρεμα, μανικιούρ, πεντικιούρ και όλα τα σχετικά.

Οι πελάτες θα πρέπει να πηγαίνουν μόνο με ραντεβού, χωρίς χρονικό περιορισμό, σε αντίθεση με ότι ισχύει για το λιανεμπόριο. Ο πελάτης θα μπορεί να μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η παροχή υπηρεσιών για την οποία έχει μεταβεί σε αυτά, πάντοτε με την αποστολή του σχετικού SMS στο 13033, με κωδικό 2.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ. Η λειτουργία τις Κυριακές θα είναι επίσης προαιρετική με το ίδιο ωράριο.

Ο χρονικός περιορισμός των δύο ωρών αφορά τις επισκέψεις σε καταστήματα για αγορές, με στόχο τη διευκόλυνση των ανθρώπων της αγοράς και των καταναλωτών και την παράλληλη αποφυγή του συνωστισμού και των συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους.

Οι προϋποθέσεις για τους κλάδους των υπηρεσιών:

Σε ότι αφορά τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής και τις διαιτολογικές υπηρεσίες και μετά την παράταση του lockdown ισχύουν τα εξής:

  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου.
  • Ισχύουν επίσης οι περιορισμοί τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. συν ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον. Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Τι ισχύει για τα ΚΤΕΟ

Στα ΚΤΕΟ που και αυτά ανοίγουν τις πόρτες τους στην Αργολίδα, οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων. Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους , να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας είναι υποχρεωτική , όπως και η χρήση αντισηπτικού και γαντιών μιας χρήσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis