home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτισμόςΑρχείο

Περίπλους: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο project του ΥΠΠΟΑ για την βυθισμένη πολιτεία Επιδαύρου

Οι επαφές του Δήμου Επιδαύρου με το υπουργείο Πολιτισμού τον έφεραν μπροστά σε ένα μεγάλο project ολοκληρωμένης δράσης προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες.

Οι εργασίες που θα εκτελεσθούν αποσκοπούν στη συντήρηση, επιστημονική τεκμηρίωση, αποτύπωση και ανάδειξη της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης και τεχνολογικά προηγμένης επιτόπιας περιήγησης / ξενάγησης.

Το σύστημα αυτό θα είναι εγκατεστημένο σε ειδικά σχεδιασμένο και διαμορφωμένο πλωτό αυτοκινούμενο σκάφος (e-Πλοηγός) με διαφανή πάτο, ενώ μια σειρά κατάλληλων αισθητήρων θα εξασφαλίζει την εξ’ αποστάσεως ασφαλή και σε πραγματικό χρόνο εκτέλεση σεναρίων αυτοματοποιημένης περιήγησης.

Οι επιβάτες του σκάφους e-Πλοηγός θα ξεναγούνται με πολυμεσικές και πολύγλωσσες τεχνικές εξιστόρησης (story telling) που θα αναπτυχθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, θα μπορούν δε, εκτός από το να βλέπουν στον πάτο του σκάφους το ένα μετά το άλλο τα τμήματα των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της Επιδαύρου, να παρακολουθούν παράλληλα σε μεγάλη οθόνη υπολογιστή την τρισδιάστατη απεικόνιση της βυθισμένης πολιτείας, όπως αυτή υπήρξε πριν από αιώνες και σε συνάρτηση με την εκάστοτε θέση του σκάφους e-Πλοηγός. Επιπλέον, με αξιοποίηση τεχνολογιών νοηματικής γλώσσας, ακόμη​ και επιβάτες ΑμεΑ θα μπορούν​ να αποκτούν το βίωμα μιας πολυδιάστατης​«πολιτισμικής εμπειρίας» μέσα από δραστηριότητες που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με τη μάθηση.

Με το Έργο “ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ” εκδιπλώνεται για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη δράση προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες.

Βυθισμένη πολιτεία Επίδαυρος

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης:

«Η βυθισμένη πολιτεία στην Αρχαία Επίδαυρο παραμένει ένα ακατέργαστο διαμάντι για τον τόπο μας.

Κολυμπάς κυριολεκτικά μέσα στην ιστορία, δίπλα από Βασιλείς και αφέντες της τότε εποχής!

Μέσα στα σπίτια που μας δείχνουν τη ζωή των προγόνων μας!

Πόσοι όμως μπορούμε ή γνωρίζουμε που είμαστε;

Οι επαφές μας με το υπουργείο μας έφεραν μπροστά σε ένα μεγάλο project ολοκληρωμένης δράσης προστασίας και ανάδειξης των υποθαλάσσιων αρχαιοτήτων της βυθισμένης πολιτείας της Επιδαύρου με καινοτόμες τεχνικές, προηγμένες συσκευές και τεχνολογίες. 

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου σταθερός πάντα στην ανάδειξη του τόπου μας, υλοποιεί προγράμματα καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα με στόχο την αναβάθμιση του Δήμου μας!»

Βυθισμένη πολιτεία Επίδαυρος

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button