home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας: Παραλαμβάνεται η μελέτη, τρέχουν για τη δημοπράτηση

Παραδίδεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ερχόμενη εβδομάδα, η μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αντικείμενο τη μείωση των γεωπεριβαλλοντικών κινδύνων στην περιοχή του Πολυλίμνιου.

Αυτό έγινε γνωστό σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο του τμήματος του ΕΚΠΑ καθηγητή Ευθύμη Λέκκα.

“Με την παραλαβή της μελέτης θα κινήσουμε άμεσα τη διαδικασία για την όσο το δυνατό συντομότερη δημοπράτηση του έργου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι επιδίωξη είναι -σε συνδυασμό με έργα διευκόλυνσης της πρόσβασης στην περιοχή, αλλά και την πρόσληψη προσωπικού για τη φύλαξη και την καθαριότητα του χώρου, από τον Δήμο Μεσσήνης- να καταστεί ασφαλής η επίσκεψη στο Πολυλίμνιο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο.

Οπως είναι γνωστό, το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια, προέβη πέρυσι το καλοκαίρι στην αποτύπωση της περιοχής και της ανάλυσης των δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθούν ενδεχόμενοι κίνδυνοι από σεισμικά, γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Ακολούθησε η εκπόνηση της μελέτης, η οποία θα εισηγείται ήπιες παρεμβάσεις, που χωρίς να επηρεάζουν το εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της περιοχής, θα το καταστήσουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερο για όσους το επισκέπτονται.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button