home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Αχαΐα: Τριπλός σεισμός τη νύχτα τρομοκράτησε τους κατοίκους

Σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:09 μετά τα μεσάνυχτα στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά του Αιγίου, κοντά στη Ναύπακτο. Ο σεισμός που σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν της τάξης των 5,1 ρίχτερ, ακολουθήθηκε μετά από δύο ώρες από δύο μετασεισμούς 4,5 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με ελαφρώς μετατοπισμένο επίκεντρο.

Οι κάτοικοι της Αχαΐας, κυρίως αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας, της Φωκίδας και της δυτικής Κορινθίας αισθάνθηκαν για τα καλά το κούνημα του εγκέλαδου και υπήρξε φόβος και αναστάτωση. 
Όπως βλέπετε και στον σχετικό χάρτη του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλες τις περιοχές. 

Σεισμός στο Αίγιο 13 Ιανουαρίου 2021

Πολλοί ήταν επίσης οι σεισμοί μεταξύ 2,5 και 3,7 Ρίχτερ, οι οποίοι ήταν επιφανειακοί, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, οι οποίοι δεν άφησαν τους κατοίκους της περιοχής να ησυχάσουν.

Κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο

Όπως προκύπτει δεν σημειώθηκαν ζημιές με εξαίρεση μία κατολίσθηση στην Εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, αλλά και μία πτώση μάντρας σε σπίτι στο χωριό Μοναστηράκι, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς. Ο κόσμος, κυρίως στη Ναύπακτο και την Δωρίδα βγήκε από τα σπίτια του τη νύχτα, καθώς οι επιφανειακοί μετασεισμοί τους τρόμαξαν αρκετά.

Κατολίσθηση λόγω σεισμού σε δρόμο

Τσελέντης: Αναμενόμενος ο σεισμός στην περιοχή

Λίγο μετά τον κύριο σεισμό, ο καθηγητής σεισμολογίας, Ακης Τσελέντης, σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως ο σεισμός στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα. Εκτίμησε δε, πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

«Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter (σ.σ. η ένταση του σεισμού αναθεωρήθηκε στην πορεία). Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου.

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά

Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά», έγραψε στο Facebook.

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button