Home design
home design

Αργολίδα: Οδηγός για το άνοιγμα των σχολείων – Πού θα γίνουν εθελοντικά τεστ κορωνοϊού

5ο και 2ο Δημοτικό Ναυπλίου

Επιστρέφουν στα θρανία αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές στα Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, καθώς και στις δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στην Αργολίδα.

Οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει έχουν μαζί τους συμπληρωμένο το έντυπο μετακίνησης που τους έχει δοθεί από τη σχολική τους μονάδα, ενώ αντίστοιχα οι συνοδοί τους θα πρέπει να αποστέλλουν με sms στο 13033, τον κωδικό 4 ή να έχουν μαζί τους το σχετικό έντυπο  κατ΄εξαίρεσης μετακίνησης (επιλογή Β4).

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν μαζί τους το έγγραφο που τους έχει χορηγήσει η υπηρεσία, καθώς και τη σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση μετακίνησης με κοινό όχημα προς και από τον τόπο εργασίας τους.

Αλλαγές που αφορούν σε χρήση διαφορετικής εισόδου, εξόδου, κλιμακωτής προσέλευσης και αποχώρησης και γενικότερα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του σχολείου, κοινοποιούνται στους γονείς-κηδεμόνες  με mail ή με ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Σε περίπτωση ύπαρξης θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε μέλος οικογένειας του μαθητή, μαθήτριας, παρακαλούνται για την άμεση ενημέρωση του σχολείου και για την αυστηρή τήρηση των οδηγιών που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, κατά περίπτωση, προκειμένου για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Εάν κατά τη λειτουργία του σχολείου υπάρξει θετικό κρούσμα σε εκπαιδευτικό ή μαθητή, ακολουθούνται οι οδηγίες του Πρωτοκόλλου σε ισχύ, για τις σχολικές μονάδες και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγείας του νομού Αργολίδας ενημερώνονται άμεσα οι αρμόδιοι φορείς και τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Εθελοντικά τεστ σε εκπαιδευτικούς και γονείς

Σε συνέχεια των δράσεων εθελοντικής διενέργειας τεστ ανίχνευσης για covid-19, ανταποκρινόμενοι στα νέα αιτήματα και σε συνεργασία με τους Διευθυντές, Διευθύντριες των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί και γονείς ότι κινητά κλιμάκια της ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκονται την επόμενη εβδομάδα έξω από τις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί:

  • Δευτέρα: Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου
  • Τρίτη: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άργους, Ειδικό Νηπιαγωγείο Ναυπλίου
  • Τετάρτη: Δημοτικό Σχολείο Νέας Κίου, Νηπιαγωγείο Νέας Κίου
  • Πέμπτη και Παρασκευή: Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία  Δήμου Άργους-Μυκηνών (θα υπάρξει επόμενη αναλυτική ανακοίνωση)

Για την ακριβή ώρα προσέλευσης του κλιμακίου, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς θα ενημερώνονται από τις Διευθύνσεις των σχολείων.

Η διενέργεια τεστ είναι εθελοντική, αφορά σε ενήλικες και θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία που  εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis