home design 800x400
home design 1170Χ320

Εμβόλιο: Από τις 20 Ιανουαρίου παίρνει σειρά ο γενικός πληθυσμός

«Από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τακτική σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία» που πραγματοποιήθηκε στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Πρωθυπουργός  επανέλαβε την ανάγκη  τήρησης των μέτρων μέχρι να χτίσουμε «τείχος» ανοσίας και συμπλήρωσε πως «εμβολιάζουμε περίπου 5.000 συμπολίτες μας την ημέρα και είμαι σίγουρος ότι με τους ρυθμούς αυτούς θα τηρήσουμε τον προγραμματισμό, έτσι όπως αυτός έχει καθοριστεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών, αλλά και από την Οργανωτική Επιτροπή της επιχείρησης “Ελευθερία”».

Άυλη συνταγογράφηση: ενημέρωση για το ραντεβού με μήνυμα στο κινητό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «από τις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού, ξεκινώντας με τις πιο ευπαθείς ομάδες, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Επιτροπής. Και από τις 11 Ιανουαρίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τα ραντεβού».

«Είναι σημαντικό να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας στην άυλη συνταγογράφηση, διότι θα ενημερώνονται αυτόματα με μήνυμα για το ραντεβού τους», υπογράμμισε  αναδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει ο μηχανισμός, δίχως ταλαιπωρία για τους πολίτες, ενώ παρότρυνε τους νεότερους να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους εάν δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία».

Μιλώντας για το επόμενο διάστημα ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, το γνωρίζουμε καλά. Γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται να χτίσουμε “τείχος” ανοσίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να εμβολιάσουμε ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού μας. Και επίσης γνωρίζουμε ότι μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει να τηρούμε πολύ προσεκτικά τα μέτρα, όπως μας τα υποδεικνύουν οι ειδικοί».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis