Home design
home design

Συνεχίζει να βγάζει κρούσματα το Ανυφί: Τι έδειξαν τα επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού

Αρνητικός ο έλεγχος για covid-19 στους υπαλλήλους της Π.Ε. Αργολίδας

Ξανά στο Ανυφί βρέθηκε το πρωί της Κυριακής η ΚΟΜΥ Αργολίδας προκειμένου να υποβάλλει σε επαναληπτικά τεστ κορωνοϊού τους κατοίκους του χωριού που επιθυμούσαν να εξεταστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 220 τεστ στο Κοινοτικό Κατάστημα από τα οποία βρέθηκε μόνο ένα θετικό.

Μία καλή εξέλιξη για το χωριό, με δεδομένο το τι είχε προηγηθεί στους πρώτους ελέγχους.

Το νέο κρούσμα αφορά μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία παρουσιάζει ήπια συμπτώματα του ιού και παραμένει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Η ΚΟΜΥ Αργολίδας θα βρίσκεται αύριο το μεσημέρι στο Παναρίτη για να πραγματοποιήσει προληπτικά δειγματοληπτικά τεστ σε όσους κατοίκους του χωριού το επιθυμούν.

Την ίδια στιγμή 4 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στην Αργολίδα το τελευταίο 24ωρο.

Το χρονικό των κρουσμάτων στο Ανυφί

Ο 50χρονος ιερέας της τοπικής ενορίας, ο οποίος έχει και υποκείμενα νοσήματα, ήταν ο πρώτος που έγινε γνωστό πως νόσησε και στη συνέχεια ακολούθησε η διενέργεια rapid test στο χωριό από την ΚΟΜΥ Αργολίδας, απ’ όπου προέκυψαν και άλλα κρούσματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 και του Star όσοι εντοπίστηκαν θετικοί είχαν παρακολουθήσει τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην εκκλησία του χωριού, κατά την οποία ο ιερέας φέρεται να ήταν εμπύρετος, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Οι χωριανοί από την πλευρά τους μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για τον ιερέα, ο οποίος δεν ήταν από τους λεγόμενους αρνητές του κορωνοϊού, και μάλιστα ο ίδιος πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Τα όσα αναφέρθηκαν στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ είχαν ως αποτέλεσμα η κατάσταση να εκτραχυνθεί, με αποτέλεσμα την φερόμενη επίθεση σε τηλεοπτικό συνεργείο του Alpha, όπως κατήγγειλε στον αέρα εκπομπής ο ίδιος ο δημοσιογράφος.

Ήδη στις εκκλησίες, τους κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του χωριού, καθώς και στο σπίτι της οικογένειας των νοσούντων, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις, ενώ έλεγχοι έγιναν και στη γειτονική Αγία Τρίαδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν περί τους 130 ελέγχους σε κατοίκους του χωριού, όπου διαπιστώθηκε ένα θετικό κρούσμα.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis