home design 800x400
home design 1170Χ320

Εμπειρία ζωής: Από το Άμστερνταμ στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες με ποδήλατο

Τουρίστες με ποδήλατο

Όταν ετοίμαζαν το μακρύ ταξίδι τους με τα ποδήλατα, είχαν στόχο να φτάσουν στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες. Η βαριά ιστορία της περιοχής τους …έκλεισε το «μάτι».

Ο Joseph και η Rienke από το Άμστερνταμ, ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου το ταξίδι τους. 

Τουρίστες με ποδήλατο

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή τους να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι με οικολογικά Μέσα Μεταφοράς. Είναι τρόπος ζωής για αυτούς να προστατεύουν το περιβάλλον από τα καυσαέρια των αεροπλάνων και λατρεύουν το ταξίδι με το τρένο και το ποδήλατο, ακριβώς για αυτό το λόγο: Για να προστατεύσουν την ατμόσφαιρα.

Μπήκαν με τα ποδήλατα σε τρένο και έφτασαν μέχρι την Βενετία. Από κει με καράβι της γραμμής κατέβηκαν στην Ηγουμενίτσα.
…και κάπως έτσι, ξεκινάει το ταξίδι τους με τα ποδήλατα.

Τουρίστες με ποδήλατο

Κάνοντας ορθοπεταλιές, εξερεύνησαν όλη σχεδόν την Πελοπόννησο και μετά τον τελευταίο τους σταθμό το Λεωνίδιο, πήραν το δρόμο για το Ναύπλιο. Τους εντοπίσαμε στο ξενοδοχείο Πολυξένια, όπου έμειναν ένα διήμερο για να ξαποστάσουν.

Το άγχος τους για την φύλαξη των πανάκριβων ποδηλάτων τους την έδωσαν ευγενικοί γείτονες, που άνοιξαν την αυλή τους, ώστε να είναι μακριά από «αδιάκριτα» βλέμματα.

Ο Joseph και η Rienke, ξετρελάθηκαν με το Ναύπλιο.

Τουρίστες με ποδήλατο

Το πρωί της Πέμπτης αναχώρησαν για τις Μυκήνες, όπου θα διανυκτερεύσουν  απόψε και ανάλογα με τον καιρό, θα συνεχίσουν για την Κόρινθο και κατόπιν παραλιακά θα φτάσουν Πάτρα, όπου θα πάρουν το πλοίο της επιστροφής για Βενετία.

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis