ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

«Λύση ή πρόβλημα;»: Η συζήτηση για τα αιολικά πάρκα στο Κιβέρι

Την Κυριακή 27 Απριλίου, πολίτες και φορείς συζητούν για τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών στην περιοχή. Κεντρικοί ομιλητές οι Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Λάμπρος Αντωνάκος.
Ανεμογεννήτριες βουνό

Η διαρκώς αυξανόμενη εγκατάσταση αιολικών πάρκων και οι επιπτώσεις τους στο φυσικό τοπίο συνεχίζουν να πυροδοτούν έντονες συζητήσεις στις τοπικές κοινωνίες της Πελοποννήσου. Με αφορμή τους προβληματισμούς των κατοίκων, διοργανώνεται μια σημαντική εκδήλωση για τις ανεμογεννήτριες στο Κιβέρι Αργολίδας, δίνοντας βήμα σε ειδικούς και εκπροσώπους κινημάτων να αναπτύξουν τις θέσεις τους.

Η ενημερωτική συνάντηση έχει ως κεντρικό ερώτημα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Λύση ή Πρόβλημα;» και φιλοδοξεί να ρίξει φως στις πραγματικές διαστάσεις της ενεργειακής μετάβασης και στο αποτύπωμα που αφήνουν τα αιολικά πάρκα στα βουνά μας.

Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση

Η ενημέρωση – συζήτηση θα λάβει χώρα την Κυριακή 27 Απριλίου και ώρα 19:00.

Διαφήμιση

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Κιβέρι, στην αίθουσα «Ιερεύς Γ. Νταβέλος», με ανοιχτό κάλεσμα προς όλους τους πολίτες της Αργολίδας και των γύρω περιοχών που επιθυμούν να ενημερωθούν σφαιρικά για το ζήτημα των ΑΠΕ.

Οι ομιλητές και η ατζέντα της συζήτησης

Στο πάνελ της εκδήλωσης θα βρεθούν πρόσωπα με ενεργή δράση στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τεχνογνωσία γύρω από το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας:

Διαφήμιση
  • Γιώργος Παναγιωτόπουλος: Εκπρόσωπος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Τρίπολης και μέλος της Εταιρείας Προστασίας και Ανάπτυξης Μαινάλου. Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναμένεται να αναλύσει τις επιπτώσεις των αιολικών εγκαταστάσεων στα ορεινά οικοσυστήματα.
  • Λάμπρος Αντωνάκος: Εκπαιδευτικός και Μηχανολόγος-Μηχανικός. Θα πραγματοποιήσει στοχευμένη παρέμβαση ως μέλος της τοπικής πρωτοβουλίας «Όχι αιολικά στη Ζάβιτσα», μεταφέροντας τον παλμό και τις ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας για τις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους κατοίκους της Αργολίδας να θέσουν τα ερωτήματά τους, να κατανοήσουν τις τεχνικές και περιβαλλοντικές παραμέτρους και να συμμετάσχουν σε έναν γόνιμο διάλογο γύρω από την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου.

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis