Σημαντικά μηνύματα πρόληψης για τον διαβήτη στο Ναύπλιο

Ενημερωτική δράση για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την ΤΟΜΥ Ναυπλίου με δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και συμβουλές από επαγγελματίες υγείας.
δράση στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Μήνυμα πρόληψης και ενημέρωσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη μετέφεραν η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου και το Κέντρο Υγείας Ναυπλίου, πραγματοποιώντας μια στοχευμένη δράση ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 13:00, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό πολιτών.

Η Διεπιστημονική Ομάδα των δύο δομών υγείας παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη σωστή διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη, μιας νόσου που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της υιοθέτησης υγιεινού τρόπου ζωής, στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων σακχάρου, καθώς και στη στενή παρακολούθηση από επαγγελματίες υγείας.

Οι πολίτες που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, να λάβουν ενημερωτικό υλικό, αλλά και να συζητήσουν ανοιχτά με τους ειδικούς τις απορίες τους για τη νόσο, τους παράγοντες κινδύνου και τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές. Η άμεση και πρακτική προσέγγιση συνέβαλε στη συνειδητοποίηση της σημασίας της πρόληψης και στη διάδοση χρήσιμων συμβουλών για την καθημερινή διαχείριση του διαβήτη.

Η 1η ΤΟΜΥ Ναυπλίου και το Κέντρο Υγείας ευχαρίστησαν θερμά τους πολίτες για τη συμμετοχή, ενώ εξέφρασαν την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη τους προς τον Δήμο Ναυπλιέων για την υποστήριξη και την παραχώρηση του χώρου.

Όπως υπογράμμισε ο Συντονιστής της ΤΟΜΥ Ναυπλίου, Γεώργιος Μπόμπος, αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν, με στόχο την προώθηση της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση της πρόληψης στην τοπική κοινωνία.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis