home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι τρεις παιδίατροι στο Άργος και η προεκλογική εκμετάλλευση

Τρεις παιδίατροι (ένας διευθυντής και δύο ειδικευόμενες) θα στελεχώσουν το νοσοκομείο του Άργους – Τι είπαν η Μίνα Γκάγκα και ο Κώστας Κουβαράς – Η αντίδραση του ΚΚΕ
Νοσοκομείο Άργους nosokomeio argous

Μετά την επιστολή ενός κατοίκου του Ναυπλίου και πατέρα δύο παιδιών προς τον πρωθυπουργό και έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε λόγω των πρακτικών που ακολουθεί το Νοσοκομείο του Άργους με τις επίτοκες γυναίκες, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός, μιας και διανύουμε προεκλογική περίοδο.

Έτσι λοιπόν τρεις παιδίατροι θα στελεχώσουν τελικά τη Νοσηλευτική Μονάδα στο Άργος , με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό, η πρότυπη Παιδιατρική Κλινική που δώρισε ο Κώστας Μάκαρης στο Νοσοκομείο Αργολίδας.

Το Υπουργείο Υγείας έδειξε τελικά ενδιαφέρον υπό πίεση και οι γονείς πήραν μια ανάσα ανακούφισης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 334/10-2-23 τεύχος Γ’, που δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 10/2/23, στο Νοσοκομείο Άργους διορίζονται ένας Διευθυντής Παιδίατρος και δύο ειδικευόμενες Παιδίατροι.

Προσπαθούν να κερδίσουν πόντους εν όψει εκλογών

Παρά τη θετική εξέλιξη δεν λείπει η προεκλογική εκμετάλλευση του θέματος, με τα σχετικά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για «άμεσα αντανακλαστικά της κυβέρνησης», χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «Τα γρανάζια του συστήματος που κινήθηκαν τελικά αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται, όταν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθούν λύσεις».

Από την άλλη το ΚΚΕ Αργολίδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η είδηση και γενικότερα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Μίνα Γκάγκα: Προτεραιότητα η κάλυψη των κενών

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο iatropedia υποστηρίζει πως το υπουργείο Υγείας δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ιατρική φροντίδα και την κάλυψη των μικρών παιδιών.

«Στο Υπουργείο Υγείας βασική μας προτεραιότητα είναι η κάλυψη των κενών θέσεων, ειδικότερα όταν αυτή αφορά άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας, όπως τα παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό φροντίσαμε το νοσοκομείο του Άργους να στελεχωθεί άμεσα με 3 παιδιάτρους. Θα συνεχίσουμε σταθερά στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών, παρεμβαίνοντας άμεσα όπου χρειάζεται», τονίζει η ίδια.

Κ. Κουβαράς: Περαιτέρω ενίσχυση με την τουριστική περίοδο

Ο Κωνσταντίνος Κουβαράς που ανακίνησε το θέμα εκφράζει την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη:

«Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό βήμα. Το σύστημα αντέδρασε θετικά στο αίτημά μας, το οποίο ήταν πολύ σοβαρό για εμάς. Επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες της πρόσληψης τριών γιατρών, με την προκήρυξη που είχε γίνει από τον Αύγουστο του ’22. Αυτός ήταν ο σκοπός μας.

Όμως, λόγω της καίριας τουριστικής θέσης της περιοχής ο πληθυσμός ο πραγματικός που περνάει από το Ναύπλιο είναι πολλαπλάσιος του καταγραμμένου. Και ως εκ τούτου, καλό θα ήταν με την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου να ενισχυθεί περαιτέρω η κλινική. Στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε 7 γιατρούς, καθώς θέλουμε 3 με 4 γιατρούς σε 24ωρη βάρδια», εξηγεί.

ΚΚΕ: «Τους 3 παιδίατρους δεν τους φέρατε εσείς»

Το ΚΚΕ Αργολίδας ασκεί κριτική σε ΜΜΕ και Κυβέρνηση παρά την πρόσληψη των τριών παιδιάτρων, λέγοντας πως αυτή η εξέλιξη ήταν προϊόν των δικών τους διεκδικήσεων.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Με έκπληξη διαβάζουμε στα τοπικά ΜΜΕ για τα «άμεσα αντανακλαστικά» της κυβέρνησης όσο αφορά την πρόσληψη 3 παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Άργους

Αναρωτιόμαστε επίσης ποια είναι αυτά «Τα γρανάζια του συστήματος που κινήθηκαν τελικά αποδεικνύοντας ότι όλα γίνονται, όταν υπάρχει πολιτική βούληση να δοθούν λύσεις»;

Δεν γνώριζαν, ότι το ΚΚΕ από το 2021 παρεμβαίνει με συνέχεις ερωτήσεις στη Βουλή και με ανακοινώσεις της Τ.Ε. Αργολίδας για το συγκεκριμένο ζήτημα;

Δεν γνώριζαν, για τις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι γονέων, σύλλογοι γυναικών, οι φορείς των αυτοαπασχολουμένων, οι αγροτικοί σύλλογοι, πολίτες τόσο του δήμου Ναυπλίου όσο και του δήμου Άργους, οι ίδιοι υγειονομικοί; Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν ενημέρωνε το Υπουργείο για αυτές τις πρωτοβουλίες;

Προφανώς όλοι γνώριζαν, ο κυβερνητικός αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές του νομού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και απλά υπηρετούσαν και υπηρετούν συγκεκριμένη πολιτική, που δεν αφορά τις λαϊκές ανάγκες ακόμα και όταν πρόκειται για την ίδια τη ζωή! Και αυτό αποδείχθηκε, τόσο από τη  Διοίκηση του Νοσοκομείου Άργους όσο και από τη κυβέρνηση, όταν έδιναν αυτό το άθλιο χαρτί για την ευθύνη των εγκύων να γεννάνε με δικό τους ιδιώτη γιατρό! Αποδεικνύεται με τη συνεχή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, με τη μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία  χρόνο με το χρόνο. Με τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, με  σχέσεις εργασίας όχι μόνιμου αλλά ορισμένου χρόνου. Με την εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, με τη πληρωμή της επίσκεψης στα απογευματινά ιατρεία, με τους ιδιώτες γιατρούς να μπαίνουν στα νοσοκομεία. Μην μιλήσουμε για την πανδημία και τα «άμεσα αντανακλαστικά» της κυβέρνησης….

Εμείς λεμέ, ότι τους 3 παιδιάτρους δεν τους φέρατε εσείς, αλλά τα εργατικά  και λαϊκά στρώματα της Αργολίδας που τόσα χρόνια διεκδικούσαν, απαιτούσαν και τελικά το κέρδισαν! Και αποδεικνύεται, ότι η λαϊκή θέληση μπορεί να επιβάλλει και σήμερα θετικές εξελίξεις, που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και οργάνωση, με δυνατό ΚΚΕ, να δυναμώνει η μόνη πραγματικά φιλολαϊκή προοπτική που χαράσσει το Πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του ΚΚΕ. Γιατί τελικά, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής και με ισχυρό ΚΚΕ».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis