Τον δικό τους άνθρωπο των γραμμάτων, τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο, αποχαιρετούν οι εκπαιδευτικοί της περιοχής. Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας εξέδωσε ανακοίνωση για την απώλεια του σπουδαίου ανθρώπου και χαλκέντερου ερευνητή. Η είδηση σκορπά θλίψη στην τοπική εκπαιδευτική και πνευματική κοινότητα, καθώς το έργο του θεωρείται σημείο αναφοράς.
Ένα ανεκτίμητο έργο για τα νεοελληνικά γράμματα
Οι φιλόλογοι του νομού τονίζουν το μέγεθος της προσφοράς του. Χιλιάδες χιλιάδων σελίδες δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τη σημασία του έργου του για τη νεοελληνική λογοτεχνία. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό, με τον Σύνδεσμο να σημειώνει χαρακτηριστικά πως από σήμερα είμαστε φτωχότεροι.
Η παρακαταθήκη του ερευνητή
Η πνευματική κοινότητα στρέφεται στις μεγάλες αξίες για να βρει παρηγοριά. Στο μήνυμά τους ξεχωρίζει η γνωστή φράση του Ιωάννη Καποδίστρια: «Δεν ζει ο άνθρωπος, ζει το έργο του».
Παράλληλα, οι φιλόλογοι επικαλούνται τους στίχοι του Γιώργου Σεφέρη, θυμίζοντας πως τα λόγια φυλάγουν τη μορφή του ανθρώπου όταν εκείνος φεύγει, όπως ακριβώς τα πεύκα κρατούν τη μορφή του αγέρα. Το έργο του Δημήτρη Δασκαλόπουλου μένει εδώ για να θυμίζει την προσφορά του.










