Η Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος φιλοξένησε το Σάββατο, 16 Μαΐου 2026, την 5η Χορωδιακή Συνάντηση με τίτλο «Τραγουδάμε μαζί». Τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους», η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών. Οι φίλοι του χορωδιακού τραγουδιού γέμισαν την αίθουσα, χειροκροτώντας θερμά τα μουσικά σχήματα.

Οι έξι χορωδίες που ανέβηκαν στη σκηνή
Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο και ποιοτικό πρόγραμμα. Στη φετινή συνάντηση συμμετείχαν σχήματα από την Αργολίδα, την Εύβοια, την Αρκαδία και τη Μακεδονία, παρουσιάζοντας ξεχωριστές μελωδίες.
Τα σχήματα που έλαβαν μέρος:
- Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Άργους (μαέστρος: Νίκος Παινέζης)
- Φωνητικό Σύνολο «Alter Echo» του Συλλόγου «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» (μαέστρος: Νίκος Καπετάνιος)
- Πολυφωνική Χορωδία Χαλκίδας (μαέστρος: Αναστάσιος Φριτζέλας)
- Χορωδία «Ορφέας Τρίπολης» (μαέστρος: Χριστίνα Αθανασοπούλου)
- Χορωδία «Χρυσαλλίς» του Συλλόγου Τεχνών «Μουσών Δράσις» Γουμένισσας (μαέστρος: Γιώργος Συμεωνίδης)
- Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» (μαέστρος: Νίκος Καπετάνιος)
Πολιτιστική αξία και τόνωση της τοπικής οικονομίας
Αυτού του είδους οι καλλιτεχνικές συμπράξεις κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικές για την περιοχή. Δίνουν την ευκαιρία στα μέλη των χορωδιών να συναντηθούν, να ανταλλάξουν πολύτιμες εμπειρίες και να εμπνευστούν αναδεικνύοντας τη δουλειά τους. Παράλληλα, οι διοργανώσεις αυτές λειτουργούν θετικά και για την ενδυνάμωση της οικονομίας της κάθε πόλης που τις φιλοξενεί.
Την εκδήλωση παρουσίασε το μέλος του Συλλόγου, Καλλιρρόη Αργυροπούλου. Στην προετοιμασία της χορωδίας συνέβαλε η Ελένη Παππά-Σούρσου, ενώ καθοριστική για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα ήταν η καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Καπετάνιου.











