Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει τον τελευταίο μήνα της άνοιξης, όμως ο καιρός φαίνεται πως είχε διαφορετικά σχέδια για την ορεινή Αργολίδα. Την Κυριακή 5 Μαΐου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Καρυάς αντίκρισαν ένα σπάνιο –για την εποχή– θέαμα, καθώς ο χειμώνας έκανε μια δυναμική και απρόσμενη επανεμφάνιση στις υψηλότερες κορυφές.
Το επιβλητικό όρος Κτενιάς «ντύνεται» στα λευκά, δημιουργώντας ένα αλπικό σκηνικό που παραπέμπει περισσότερο σε καρδιά του χειμώνα παρά σε προθάλαμο του καλοκαιριού.
Εντυπωσιακές αντιθέσεις στο τοπίο της Καρυάς
Οι εικόνες που καταγράφηκαν στην περιοχή είναι πραγματικά καθηλωτικές, αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την απρόβλεπτη φύση του ελληνικού καιρού. Τα βαριά, μολυβένια σύννεφα που σκεπάζουν τον ουρανό δημιουργούν μια δραματική ατμόσφαιρα, ενώ η χιονισμένη κορυφογραμμή του Κτενιά δεσπόζει στο βάθος του ορίζοντα.
Αυτό που κάνει το τοπίο μοναδικό είναι η έντονη χρωματική και εποχική αντίθεση. Στο προσκήνιο, η κοιλάδα και το φαράγγι σφύζουν από την ανοιξιάτικη βλάστηση. Οι καταπράσινοι θάμνοι, τα δέντρα και οι διάσπαρτες κίτρινες ανθοφορίες πλαισιώνουν το ρέμα, το οποίο δέχεται τα νερά των πρόσφατων βροχοπτώσεων. Ακριβώς δίπλα, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής με τις χαρακτηριστικές λευκές δεξαμενές στέκουν ως μάρτυρες της καθημερινής δραστηριότητας, την ώρα που στο φόντο η φύση δίνει το δικό της, λευκό ρεσιτάλ.

Χιόνια τον Μάιο
Αν και οι βροχές δεν είναι ασυνήθιστες την άνοιξη, οι χιονοπτώσεις τον Μάιο σε αυτά τα υψόμετρα αποτελούν μια μετεωρολογική έκπληξη που πάντα μαγνητίζει τα βλέμματα. Η πτώση της θερμοκρασίας επέτρεψε στις κατακρημνίσεις να μετατραπούν σε χιόνι, προσφέροντας στην Καρυά Αργολίδας μια ανάσα δροσιάς πριν την οριστική έλευση των υψηλών θερμοκρασιών.
Για τους λάτρεις της φωτογραφίας και της φύσης, τέτοιες μέρες αποτελούν ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου. Το όρος Κτενιάς, στέκεται αγέρωχο, υπενθυμίζοντάς μας ότι η φύση έχει πάντα τον τελευταίο λόγο και τους δικούς της, μοναδικούς ρυθμούς.











