Σε κλίμα βαθιάς οδύνης βυθίστηκε η τοπική και εκπαιδευτική κοινωνία της Αργολίδας στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου της Γιολάντας Παναγοπούλου. Η εκλιπούσα, μια ξεχωριστή επιστήμονας, άριστη εκπαιδευτικός και σύζυγος του επίσης καθηγητή, Γιώργου Τσίρου, άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στα σχολεία και τους μαθητές της περιοχής.
Η αγαπητή φιλόλογος «έφυγε» από τη ζωή μετά από μια μακρά, σκληρή και εξαιρετικά γενναία μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της.
Το ψήφισμα του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας
Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας, κατόπιν έκτακτης πρόσκλησης του προέδρου του, συνήλθε προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής.
Στο συλλυπητήριο ψήφισμα που εκδόθηκε ομόφωνα, με τις υπογραφές του Προέδρου, Νικόλαου Μπουμπάρη, και του Γενικού Γραμματέα, Απόστολου Τσιτσιγιάννη, οι συνάδελφοί της την αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο κείμενό τους οι εκπαιδευτικοί της Αργολίδας, η Γιολάντα Παναγοπούλου δεν ήταν απλώς μια συνάδελφος, αλλά «υπήρξε υπόδειγμα ανθρώπου, ένα αληθινό διαμάντι, μια χαρισματική προσωπικότητα».
Το Δ.Σ. του ΣΦΑ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στον σύζυγό της, Γιώργο Τσίρο, καθώς και στα παιδιά τους, Λευτέρη και Μαριλένα. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του Συνδέσμου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου θα δώσει το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία, συνοδεύοντας την αγαπημένη τους συνάδελφο στην τελευταία της κατοικία.











