Τα Φίχτια Αργολίδας προετοιμάζονται για το μεγαλύτερο υπαίθριο ραντεβού της άνοιξης. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα προηγούμενα έτη οδηγεί φέτος σε μια σημαντική αλλαγή, καθώς η διοργάνωση για πρώτη φορά γίνεται διήμερη. Την Παρασκευή 1 Μαΐου και το Σάββατο 2 Μαΐου, κορυφαίοι δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής δίνουν το σύνθημα για χορό μέχρι τελικής πτώσης.
Πρωτομαγιά με άρωμα Αιγαίου και Ηπείρου
Το γλέντι ξεκινά την Παρασκευή 1 Μαΐου με ένα σχήμα που εγγυάται το κέφι. Ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού φέρνουν τον νησιώτικο αέρα στην Αργολίδα, ενώ η κομπανία του Ηλία Πλαστήρα αναλαμβάνει τα στεριανά ακούσματα. Μαζί τους ο Δημήτρης Καραχάλιος στο τραγούδι και ο Αναστάσιος Βαλκάνης στην τρομπέτα, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα που καλύπτει κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Σάββατο με την Εβρίτικη Ζυγιά
Η γιορτή δεν σταματά εκεί. Το Σάββατο 2 Μαΐου η σκυτάλη περνά σε μια εξαιρετική ομάδα μουσικών. Οι Γιώργος Κωτσίνης, Γιώργος Μαρινάκης, Κωνσταντίνα Πάτση, Μανούσος Κλαπάκης και Θωμάς Κωνσταντίνου συμπράττουν με τους “Εβρίτικη Ζυγιά”. Η δυναμική των θρακιώτικων ρυθμών αναμένεται να απογειώσει την ατμόσφαιρα στη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων.
Πληροφορίες εισόδου και πρόσβασης
Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί τις τιμές σε προσιτά επίπεδα για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας. Η είσοδος στον χώρο ορίζεται στα 5 ευρώ ανά ημέρα. Για όσους επιλέξουν να παραβρεθούν και στις δύο ημέρες του διημέρου, υπάρχει ειδικό μειωμένο εισιτήριο στα 7 ευρώ.
Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για τις οικογένειες, καθώς η είσοδος για παιδιά κάτω των 17 ετών είναι δωρεάν. Το ολοήμερο υπαίθριο γλέντι στα Φίχτια αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή, συνδυάζοντας την έξοδο στη φύση με την αυθεντική ψυχαγωγία.









