Το “Telesilla Talks & Walks” συνεχίζεται, φέρνοντας νέες πρωτοβουλίες και δράσεις αφιερωμένες στη σκέψη, τη δημιουργικότητα, τη συζήτηση και την κοινότητα.
Με οικοδεσπότη τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The Arete Fund και σε συνδιοργάνωση με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», σας προσκαλεί στην 8η συνάντηση, με περιήγηση και λόγο.
Τίτλος: «Στα βήματα του Καποδίστρια με τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης».
Η παρουσίαση θα γίνει από τους:
- Παγώνα Λαγού (συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης)
- Θεοδόση Σ. Σπαντιδέα (πρόεδρο Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»)
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στις 11πμ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Για δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε email στο [email protected]. Επιβεβαιώστε την παρουσία σας μέσω email ή τηλεφώνου έως την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου. Τηλ. 6979345633.
Το πρόγραμμα
11:00 – 11:30: «Κυβερνείο: Η καθημερινότητα του Καποδίστρια». Σημείο συνάντησης: ανδριάντας Ιω. Καποδίστρια.
11:30 – 12:00: «Μητρόπολη Αγ. Γεωργίου – Εκκλησιαστικές εικόνες: τέχνη, φθορά και συντήρηση».
12:00 – 12:30: «Ιερός Ναός Αγ. Σπυρίδωνα – Η αποκατάσταση των εικόνων και τα μυστικά τους».
12:30 – 14:00: «Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» – Το αρχείο και η ζωντανή ιστορία της πόλης».
Μια περιπατητική διαδρομή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου που αναδεικνύει την παρουσία και την κληρονομιά του Ιωάννη Καποδίστρια. Η περιήγηση ξεκινά από τον ανδριάντα του και το Κυβερνείο, όπου παρουσιάζεται η καθημερινότητά του και η σχέση του με την πόλη.
Στη συνέχεια, οι περιηγητές επισκέπτονται τη Μητρόπολη Αγίου Γεωργίου και τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα, με ευγνωμοσύνη προς τον ιερέα των ναών, π. Παναγιώτη Κιντή, για τη φιλοξενία. Κατά τη διαδρομή, η κα Παγώνα Λαγού, συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, παρουσιάζει την τέχνη και τη συντήρηση των εκκλησιαστικών εικόνων. Η δράση ολοκληρώνεται στον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης», όπου ο Πρόεδρός του, κ. Θεοδόσης Σ. Σπαντιδέας, θα μιλήσει για τον Ιωάννη Καποδίστρια, για την συνεχή δραστηριότητα του Συλλόγου και το πολύτιμο ιστορικό αρχείο που διατηρεί για την πόλη.
Η σειρά των σταθμών έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια φυσική και στοχαστική πορεία μέσα από την Παλιά Πόλη, ενώ η δράση συνδυάζει ιστορικά, καλλιτεχνικά και πολιτιστικά στοιχεία, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη περιπατητική διαδρομή στον κόσμο του Καποδίστρια και στην πόλη που επηρέασε











