Αλλαγή σκυτάλης στον ΠΙΣ με σημαντική θέση για την Αρκαδία

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλης Ψυχογυιός ορίστηκε Α’ Αντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογος – Ο Κουτσόπουλος διαδέχεται τον Εξαδάκτυλο.
Γιατρός

Σημαντικές διοικητικές εξελίξεις σημειώθηκαν στους κόλπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), καθώς η σημερινή συνεδρίαση του οργάνου σηματοδότησε την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία των γιατρών της χώρας.

Μετά την υποβολή της παραίτησης του απερχόμενου Προέδρου, Δρ. Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε σε άμεση ανασυγκρότηση, αναδεικνύοντας σε κομβική θέση τον Αρκά ιατρό, Βασίλη Ψυχογυιό.

Η νέα σύνθεση του Προεδρείου – «Αναβάθμιση» για την Αρκαδία

Μέσα από τις εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες που ακολούθησαν, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Βασίλης Ψυχογυιός, αναλαμβάνει καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου στον ανώτατο συνδικαλιστικό φορέα των ιατρών, μια εξέλιξη που αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς και της δυναμικής του στον χώρο.

Στο «τιμόνι» του ΠΙΣ βρίσκεται πλέον ο Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, ο οποίος εξελέγη νέος Πρόεδρος.

Αναλυτικά, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πρόεδρος: Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος
  • Α’ Αντιπρόεδρος: Ψυχογυιός Βασίλειος (Πρόεδρος Ι.Σ. Αρκαδίας)
  • Β’ Αντιπρόεδρος: Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος
  • Γενικός Γραμματέας: Βαρνάβας Δημήτριος
  • Ταμίας: Παπανδρούδης Ανδρέας

Το «αντίο» του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Ο Δρ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος παραμένει μέλος του ΔΣ, ανακοίνωσε την απόφασή του να κλείσει τον κύκλο του στην προεδρία μετά από δύο θητείες.

Στη δήλωσή του ανέφερε πως αποχωρεί με «καθαρή συνείδηση», ευχαριστώντας τον ιατρικό κόσμο για την εμπιστοσύνη. Όπως τόνισε, επιστρέφει πλέον στην πλήρη άσκηση των καθηκόντων του ως πλαστικός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, ευχόμενος κάθε επιτυχία στον διάδοχό του.

Συνάντηση κορυφής με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, το νέο προεδρείο, υπό τον κ. Κουτσόπουλο, πραγματοποίησε την πρώτη του θεσμική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα του ιατρικού κλάδου, καθώς και οι νομικές εκκρεμότητες που προκύπτουν από πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί.

Ο Υπουργός Υγείας συνεχάρη τη νέα ηγεσία, κάνοντας ειδική μνεία στον κ. Ψυχογυιό:

«Θέλω να συγχαρώ τον κ. Κουτσόπουλο για την εκλογή του, καθώς και τον κ. Βασίλη Ψυχογυιό για την ανάληψη της θέσης του Α’ Αντιπροέδρου. Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια παραγωγική συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επερχόμενων εκλογών στους Ιατρικούς Συλλόγους», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο νέος Πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Κουτσόπουλος, δεσμεύτηκε για την προάσπιση των συμφερόντων των γιατρών και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου, προσβλέποντας σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

artboard 9 banner
newsletter banner anagnostis