Ζημιές από τον αέρα στην Πελοπόννησο – Ξεβράστηκε αγριογούρουνο στο Λουτράκι

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αρκαδία, απαγορευτικό στο Ρίο και πτώσεις αντικειμένων στο κέντρο της Πάτρας. Απίστευτη εικόνα στο Λουτράκι με αγριογούρουνο στην παραλία.
Πτώση δέντρου στη Βλαχέρνα

Σοβαρά προβλήματα και εικόνες χάους συνθέτουν το σκηνικό σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους από το πρωί, θέτοντας τον κρατικό μηχανισμό σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Εκτός από την Αργολίδα όπου πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν στο Ναύπλιο αλλά και το Άργος, η κακοκαιρία χτυπά με σφοδρότητα κυρίως την Αρκαδία και την Αχαΐα, ενώ αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα της θαλασσοταραχής στο Λουτράκι.

Αρκαδία: Επικίνδυνη κλίση σε στύλο της ΔΕΗ και «λουκέτο» στα πάρκα

Στην Αρκαδία, η μανία του αέρα προκάλεσε ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και προβλήματα στο οδικό δίκτυο. Στην περιοχή της Βλαχέρνας, σήμανε συναγερμός όταν στύλος της ΔΕΗ πήρε επικίνδυνη κλίση προς την Εθνική Οδό Τριπόλεως–Πύργου, ενώ δέντρο κατέρρευσε στην είσοδο του οικισμού. Στο σημείο επενέβησαν άμεσα η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης και της ασφάλειας.

Πτώση δέντρου στη Βλαχέρνα
Φώτο: vlaxerna.gr

Στην Τρίπολη, ο Δήμος προχώρησε στο προληπτικό σφράγισμα των κεντρικών πάρκων, τοποθετώντας κόκκινες ταινίες, υπό τον φόβο πτώσης δέντρων ή κλαδιών.

Την ίδια ώρα, η Πολιτική Προστασία στη Βόρεια Κυνουρία απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και την παραμονή κάτω από δέντρα ή καλώδια.

Αχαΐα: Η θάλασσα βγήκε στη στεριά στο Ρίο – Τζάμια έπεσαν στην Πάτρα

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στην Αχαΐα. Στο πορθμείο Ρίου–Αντιρρίου ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων, με την κίνηση να εξυπηρετείται αποκλειστικά από τη Γέφυρα. Στην παραλιακή ζώνη του Ρίου, τα κύματα υπερκάλυψαν την ακτή, πλημμυρίζοντας δρόμους και δυσκολεύοντας την πρόσβαση.

Στο κέντρο της Πάτρας, παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα, όταν από ριπές ανέμου αποκολλήθηκε τζάμι από μπαλκόνι 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Νικολάου. Το τζάμι κατέληξε στον δρόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός. Η ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισε άμεσα τον χώρο. Ζημιές καταγράφηκαν και στο παλιό καρνάγιο στην περιοχή Τερψιθέας, όπου σκάφη που βρίσκονταν στην ξηρά ανατράπηκαν από τον αέρα.

Λουτράκι: Αγριογούρουνο στην παραλία

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν κάτοικοι στο Λουτράκι, όπου η φουρτουνιασμένη θάλασσα ξέβρασε στην ακτή ένα νεκρό αγριογούρουνο μεγάλου μεγέθους.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου κινητοποιήθηκε άμεσα για την απομάκρυνση του ζώου και τον καθαρισμό του σημείου.

Βίντεο: loutrakiblog.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis