Με μουσική, λάμψη και αισιοδοξία έκανε ποδαρικό στο 2026 ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, προσφέροντας στο κοινό μια ξεχωριστή πρωτοχρονιάτικη συναυλία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που ανέδειξε τον πολιτισμό ως βασικό πυλώνα της τοπικής ζωής.
Το βράδυ της Παρασκευής 2 Ιανουαρίου, η Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού στο Άργος γέμισε ασφυκτικά από φίλους της κλασικής μουσικής, οι οποίοι παρακολούθησαν μια συναυλία αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Γιόχαν Στράους του νεότερου, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της βιεννέζικης μουσικής παράδοσης.

Βαλς, πόλκες και μαρς από 50μελή ορχήστρα
Επί σκηνής βρέθηκαν 50 μουσικοί, υπό τη μουσική διεύθυνση του Πελοπίδα Μαυρόπουλου, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου, οι οποίοι παρουσίασαν ένα επιλεγμένο πρόγραμμα με διάσημα βαλς, πόλκες και μαρς, μεταφέροντας το κοινό στο εορταστικό κλίμα της κεντρικής Ευρώπης.
Σολίστ της βραδιάς ήταν η διεθνώς αναγνωρισμένη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, με εμφανίσεις σε κορυφαία θέατρα και φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, η οποία εντυπωσίασε με την ερμηνευτική της ποιότητα και τη σκηνική της παρουσία.
Παρουσίαση με γνώση και συναίσθημα
Την παρουσίαση της συναυλίας ανέλαβε ο Αλέξης Κωστάλας, ο οποίος με τη χαρακτηριστική φωνή και τις μουσικές του γνώσεις έδωσε έναν ιδιαίτερα ζεστό και επικοινωνιακό τόνο στη βραδιά, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στο έργο και την εποχή του Στράους.
Μήνυμα για τον πολιτισμό από τον Μαλτέζο
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος ευχήθηκε μια δημιουργική και ευτυχισμένη νέα χρονιά, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι η νεοσύστατη Δημοτική Φιλαρμονική Άργους-Μυκηνών, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Πελοπίδα Μαυρόπουλο, θα εξελιχθεί σε έναν δυναμικό πολιτιστικό θεσμό υψηλών προδιαγραφών.
Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία αποτέλεσε ένα δυνατό πολιτιστικό ξεκίνημα για το 2026, επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Άργους-Μυκηνών επενδύει συστηματικά στην ποιότητα, την εξωστρέφεια και την πολιτιστική ανάπτυξη.











