Στα δικαστήρια της Τρίπολης βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο γνωστός μουσικός Άρης Μουγκοπέτρος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και τα αδέλφια του, μετά τη μήνυση της συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψή του το απόγευμα των Χριστουγέννων.
Ο Άρης Μουγκοπέτρος αναμένεται να απολογηθεί κεκλεισμένων των θυρών, μετά την αναβολή που είχε ζητήσει και λάβει την περασμένη Παρασκευή. Τότε, περιορίστηκε σε μια σύντομη δήλωση, τονίζοντας: «Σεβόμενος τα παιδάκια μου δεν έχω να πω τίποτα για τη μητέρα τους. Όλα θα ειπωθούν στο δικαστήριο».
Τι αναφέρει η πλευρά της συζύγου
Ο δικηγόρος της συζύγου του μουσικού, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στην υποβολή της μήνυσης. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Άρης Μουγκοπέτρος εισήλθε στο σπίτι της οικογένειας στην Τρίπολη, συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο, τη στιγμή που η εν διαστάσει σύζυγός του είχε ανοίξει την πόρτα για να αεριστεί ο χώρος.
Όπως ανέφερε, ο μουσικός άρχισε να της απευθύνεται με έντονο τρόπο μπροστά στα παιδιά, επισημαίνοντας ότι: «Υπήρξαν στιγμές που μιλούσε ήρεμα και άλλες που της έλεγε πράγματα που την τρόμαξαν». Το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με την ίδια πλευρά, ήταν καθοριστικό για την απόφαση της γυναίκας να απευθυνθεί στις Αρχές.
Η καταγγελία, όπως υποστηρίζεται, αποτέλεσε «απότοκο του φόβου μιας γυναίκας» και κρίθηκε «επιβεβλημένη» υπό τις συνθήκες.
Σε διάσταση από τα μέσα Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της συζύγου, το ζευγάρι βρίσκεται σε διάσταση από τις 15 Δεκεμβρίου, με μοναδικό ανοιχτό ζήτημα να αφορά την επιμέλεια και την επικοινωνία των παιδιών. Όπως σημείωσε, τις τελευταίες δέκα ημέρες ο μουσικός επισκεπτόταν τα παιδιά στο σπίτι, κατόπιν συνεννόησης.
Η θέση του Άρη Μουγκοπέτρου
Από την πλευρά του, ο Άρης Μουγκοπέτρος, μέσω του δικηγόρου του, κάνει λόγο για «προσχηματική μήνυση». Σύμφωνα με τη δική του εκδοχή, υπήρχε προγραμματισμένο ραντεβού την ημέρα των Χριστουγέννων, στις 5 το απόγευμα, για να πάρει τα παιδιά.
Όταν δεν βρήκε τη σύζυγο και τα παιδιά στο σπίτι, πήγε – όπως υποστηρίζει – στο κατάστημα του αδελφού της και στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα, ζητώντας βοήθεια για τον εντοπισμό τους. Εκεί ενημερώθηκε για τη μήνυση σε βάρος του και ακολούθησε η σύλληψή του. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει ότι δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της συζύγου του.











