banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Νέα Κίος: 45 χρόνια πολιτισμού… σε μία απόφαση έξωσης

Έκτακτη Γενική Συνέλευση και κάλεσμα προς τη Δημοτική Αρχή Άργους Μυκηνών για την αποτροπή της έξωσης του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου από το ιστορικό κτίριο.
Νέα Κίος

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέας Κίου, μετά την ειλημμένη απόφαση για έξωση από το κτίριο όπου στεγάζεται εδώ και 45 τουλάχιστον χρόνια, φιλοξενώντας πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών εργαστηρίων για εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας.

Κατά την έκτακτη ανοικτή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στα γραφεία του Συλλόγου, μέλη και φίλοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ιστορικού φορέα από το φυσικό του χώρο, προκειμένου να στεγαστεί εκεί Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επισημάνθηκε, ο Σύλλογος αποτελεί ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και δημιουργίας όχι μόνο για τη Νέα Κίο, αλλά για ολόκληρη την Αργολίδα, προσφέροντας εδώ και δεκαετίες μαθήματα χορού, μουσικής, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας, εικαστικών και σκακιού, ενώ από τις αυλές του έχουν περάσει σημαντικά ονόματα του πνεύματος και των τεχνών, μεταξύ αυτών συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ζωγράφοι και δημοσιογράφοι.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να μην αποδεχθεί την έξωση και να υπερασπιστεί με κάθε μέσο τη συνέχιση της λειτουργίας του στο υπάρχον κτίριο, ζητώντας παράλληλα από τον Δήμο Άργους Μυκηνών να εξεύρει άλλο κατάλληλο χώρο για τη στέγαση της αστυνομικής υπηρεσίας.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος ζητά, επίσης, την άμεση σύγκλιση του Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου ώστε να ληφθεί επίσημη απόφαση για το θέμα και να διασφαλιστεί η πολιτιστική συνέχιση και ασφάλεια του ιστορικού αυτού θεσμού.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Ο Μορφωτικός Σύλλογος στεγάζεται σε κτίριο της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου μετά απο κατάληψη του εν έτει 1980, απο το 1990 πλήρωνε ενοίκιο μέχρι και το 1993,έκτοτε δεν είχε δυνατότητα αποπληρωμής των ενοικίων και τα πλήρωνε η πρώην Κοινότητα Ν.Κίου κ Δήμος αργότερα,μετά την κατάργηση του Δήμου Ν.Κίου τα ενοίκια τα πλήρωνε ο Δήμος Αργους-Μυκηνών μέχρι και σήμερα, και όχι μόνο τα ενοίκια , αλλά και την ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ, και χρηματοδοτεί και όλες τις εκδηλώσεις του,άρα για ποια συλλογικότητα μιλάμε και παραγωγή Πολιτισμού ?? Ο Δήμος καλύπτει όλα τα έξοδα του Συλλόγου και δεν τον πετά από κανένα κτίριο, του ζητά την μεταστέγασή του σε άλλο χώρο που θα καλύπτει οικονομικά ο Δήμος, για να στεγάσει την Αστυνομία εφόσον η Νέα Κίος δεινοπαθεί από την εγκληματικότητα των ΡΟΜΑ.Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, και για να λέμε αλήθειες ο Σύλλογος είναι εξαρτημένος οικονομικά απο τον Δήμο εδώ και 30 χρόνια περίπου,ας λειτουργούσε σαν Σύλλογος με χρήματα εξ ιδίων πόρων και ερασιτεχνικής δημιουργίας και προσφοράς καθώς και παρεμβάσεις στα κακώς κείμενα του τόπου όπως τον καιρό της ίδρυσής του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ

banner mantzounis pasxa2025
banner fragkioudakis pasxa2025
banner sideris
banner argiropoulou anastasia sassa
banner labrou pasxa2025
banner epimelitirio argolidas pasxa 2025
newsletter banner anagnostis