Ναύπλιο: Για πρώτη φορά κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Κολοκοτρώνη την 25η Μαρτίου

«Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος μας αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Γέρο του Μοριά», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου, η κατάθεση στεφάνων στο Ναύπλιο θα πραγματοποιηθεί μπροστά από τον ανδριάντα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Η απόφαση αυτή, που σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή στην καθιερωμένη τελετή, ελήφθη έπειτα από πρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλιέων, Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, την οποία ενστερνίστηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Ορφανός.

Με σχετική απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Βασίλη Γ. Σιδέρη, η καθιερωμένη τιμητική τελετή μεταφέρεται στο εμβληματικό σημείο που δεσπόζει το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του Ναυπλίου ως πρωτεύουσας της Επανάστασης του 1821.

«Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος μας αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Γέρο του Μοριά», τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της κίνησης στην ιστορική συνείδηση της πόλης και των κατοίκων της.

Σχόλια

Ευχές για τις γιορτές

ebea efxes xristougenna 2025 2026
poulas καρτα2026 new
xatzinikolaou efxes2025
mantzounis efxes xristou2025
efxes fragkioudakis 2024 2025
karta labrou xristoygenna2025
kemp banner
logo deyaarm
deyan banner
newsletter banner anagnostis