Ναύπλιο: Ποτάμι οργής από τη νέα γενιά για την τραγωδία στα Τέμπη

Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους – Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για δικαιοσύνη ανάληψη ευθυνών (Βίντεο).
Πανό σε μνημείο για τα Τέμπη

Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί από την Αργολίδα ένωσαν τις φωνές τους το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας σε κινητοποίηση στο Ναύπλιο για την τραγωδία των Τεμπών. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, ακολουθούμενη από πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η διαμαρτυρία εντάσσεται στο κύμα φοιτητικών και μαθητικών συλλαλητηρίων που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα την ίδια ημέρα, με στόχο τη δικαιοσύνη και την ανάληψη ευθυνών για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Οι νεαροί διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, με πιο χαρακτηριστικό το: «Να λέει ένα παιδί δεν έχω οξυγόνο, αυτό είναι που κάνει το κράτος δολοφόνο», εκφράζοντας την οργή και τη θλίψη τους για την απώλεια δεκάδων ανθρώπων, κυρίως νέων, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ανάλογες διαδηλώσεις από φοιτητές και μαθητές έγιναν και σε Τρίπολη, Σπάρτη, Πάτρα και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου.

Η μαθητική και φοιτητική κοινότητα συνεχίζει να ζητά δικαιοσύνη, διαφάνεια και ασφάλεια στις μετακινήσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως η τραγωδία δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Σχόλια

dei 03 2025 myhome gascontrol 300x250
banner ΥΠ ΥΓΕΙΑΣ 300x250
newsletter banner anagnostis