home design 800x400
home design 1170Χ320

Ζαχάρω: Ατελείωτη παραλία με χρυσαφένια ψιλή άμμο σε τοπίο εξωτικό

Ένας επίγειος παράδεισος στο Νομό Ηλείας (Βίντεο)
Ζαχάρω Ηλείας

Είκοσι περίπου λεπτά από την Αρχαία Ολυμπία και σχεδόν 30 λεπτά από την πρωτεύουσα του νομού Ηλείας, η παραλία της Ζαχάρως είναι μια απέραντη αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου να την αγκαλιάζουν.

Από τις μεγαλύτερες σε μήκος παραλίες της χώρας, πλατιά και με χρυσαφένια ψιλή άμμο, έχει αναγνωριστεί και μέσω του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας τόσο για την ποιότητα των νερών της όσο και για την περιβαλλοντική της επάρκεια.

Ιδανική για θαλάσσια σπορ, ενδεδειγμένη για windsurfing, με άρτιες και πλήρεις υποδομές και εγκαταστάσεις αναψυχής και υποστήριξης για τους λουόμενους, αποτελεί παραθεριστικό σημείο αναφοράς.

Λόγω του τεράστιου μεγέθους της προσφέρεται και για όσους επιζητούν μια πιο απομονωμένη και πιο φυσική παραμονή στη θάλασσα, καθώς σε μεγάλο μέρος της παραμένει ανοργάνωτη, ενώ οι αμμόλοφοι που απλώνονται κατά τόπους και το υπέροχο παράκτιο πευκόδασος που τη συντροφεύει ακριβώς πίσω της συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό και ένα τοπίο εξωτικό.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι τόσο οι θίνες όσο και το παραλιακό δάσος έχουν θεσμοθετηθεί ως περιοχές Natura 2000, φιλοξενώντας ένα σημαντικό οικοσύστημα με πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στην ατέλειωτη ακτογραμμή που απλώνεται στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, κάθε παραλία είναι μοναδική. Μπισχινόκαμπος, Κακόβατος, Θολό, Γιαννιτσοχώρι. Παραλίες που θυμίζουν κάτι από τροπικό νησί.

Παράλληλα, η πόλη της Ζαχάρως είναι και πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου, με εξαιρετική αγορά, υπηρεσίες και πολλά και διαφορετικά καταστήματα εστίασης.

Βίντεο: Michael Miller

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis