home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορινθία: Δεν άντεξε την πίεση το παλιό δίκτυο αμιάντου του Βέλου

Κίνδυνος για ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, από τις μεγάλες ποσότητες νερού, που πλημμύριζαν την περιοχή
diktio amiantou velo

Την Κυριακή του Πάσχα το απόγευμα το παλιό δίκτυο αμιάντου, στο οποίο  είναι ακόμα συνδεδεμένα αρκετά σπίτια του Βέλου, δεν άντεξε την πίεση και έσπασε. Από την πίεση  που ασκήθηκε λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού με το οποίο ενισχύθηκαν οι δεξαμενές του Βέλου, δημιουργήθηκε εκτεταμένη βλάβη.

Επί τόπου έφτασαν τα συνεργεία του δήμου και διέκοψαν την λειτουργία του, γιατί υπήρχε κίνδυνος για ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις, από τις μεγάλες ποσότητες νερού, που πλημμύριζαν την περιοχή.

«Η βλάβη δεν μπορεί να αποκατασταθεί μέχρι αύριο, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων μας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μανάβης.

Στην περιοχή που έχει σημειωθεί η βλάβη, τα περισσότερα σπίτια εξυπηρετήθηκαν γρήγορα από το νέο δίκτυο .

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Μανάβης, έδωσε εντολή στην υπηρεσία ύδρευσης, άμεσα να συνδεθούν όλα τα σπίτια στο Βέλο με το νέο δίκτυο και να σταματήσει για πάντα, η λειτουργία του δικτύου αμιάντου, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβές και διαρκώς παρουσιάζει βλάβες.

Η δημοτική αρχή, τις ημέρες του Πάσχα, πέτυχε όλα τα χωριά  να έχουν υπερεπάρκεια νερού και να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Ο σχεδιασμός και τα δίκτυα αντεπεξήλθαν πλήρως στις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, που φέτος κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον δήμο.

Ο Δήμαρχος Μανάβης τόνισε: «Με σχέδιο, νοικοκυριό και προσπάθεια αξιοποιήσαμε στον μέγιστο βαθμό τα νερά των δημοτικών γεωτρήσεων και το αποτέλεσμα το βίωσαν οι πολίτες.

Ζητάμε την κατανόηση των πολιτών του Βέλου, που έμειναν, λόγω τη βλάβης, χωρίς νερό και τους εγγυόμαστε ότι είναι η τελευταία φορά που συνέβη αυτό».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis