home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά
Πρωτομαγιάτικη πορεία στο Ναύπλιο

Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου στο Ναύπλιο, στις 10:30, στην πλατεία Νικηταρά.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην Εργατική Πρωτομαγιά, της οποίας η αργία φέτος έχει μεταφερθεί για τις 7 Μαΐου, λόγω Πάσχα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα:

«Συνάδελφισσες και συνάδελφοι στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στα γραφεία και στις αποθήκες

Η 1 η  Μάη είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου και ως τέτοια σηματοδοτεί τον αδιάκοπο αγώνα των εργατών για τα δίκια της τάξης μας με τελικό προορισμό την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Φέτος κλείνουμε 130 χρόνια από την Πρωτομαγιά της Αθήνας και τη διεκδίκηση του 8ωρου, ως ώριμης ανάγκης τότε, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις αντεργατικές οδηγίες της Ε.Ε. που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή έχουν μετατρέψει σε νόμους για την κατάργηση του, την καθιέρωση της 13ωρης – 6ήμερης και 7ήμερης δουλειάς, για να χτυπηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να κρατηθεί ο κατώτερος μισθός και τα μεροκάματα στα χαμηλότερα επίπεδα, την ώρα που η ακρίβεια και το κόστος ζωής έχουν εκτοξευτεί στα ύψη.

80 χρόνια από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, ανάμεσα τους πολλά στελέχη του εργατικού κινήματος, όπως ο Ναπολέων Σουκατζίδης, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Η φετινή Πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια ολομέτωπη επίθεση της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου, με στόχο να βάλουν εμπόδια στους αγώνες μας, να μας παρουσιάσουν ως μονόδρομο όλη αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα που ζούμε.

Από το Σικάγο, το 1886, ως την Πρωτομαγιά της Αθήνας, το 1894, από το Μάη του ’36 στη Θεσσαλονίκη ως την ηρωική θυσία των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή, το 1944, από το τότε έως το σήμερα, η εργατική τάξη με τους αγώνες της βροντοφωνάζει ότι δεν συμβιβαζόμαστε με την αδικία και την εκμετάλλευση, με τους πολέμους για τα συμφέροντα των λίγων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα στον δικό μας δρόμο που θα κάνει πραγματικότητα τη δυνατότητα εμείς οι εργάτες να απολαμβάνουμε τον πλούτο που βγαίνει από την δουλειά μας και τα χέρια μας. Αυτή είναι η δική μας προοπτική. Αυτός είναι ο μόνος πραγματικός δρόμος που ωφελεί τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Συνάδελφοι,

Οι απεργιακές μάχες στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, παρά τα εμπόδια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ/Νέας Αριστεράς, έδειξαν ότι και μπορούμε και βάζουμε μπροστά τις ζωές μας, και όχι τα κέρδη των λίγων. Είναι η ηχηρή απάντηση μας:

  •  Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στην εμπλοκή της χώρας μας στο «στόμα του λύκου», στην Ουκρανία, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ που σφαγιάζει τον Παλαιστινιακό λαό.
  •  Στα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς, που ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν σκοτωθεί 32 εργαζόμενοι, δεν ιδρώνει το αυτί κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε της υπουργού Εργασίας.
  •  Στην ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και τη φοροληστεία, με τον αγώνα μας διεκδικούμε:

Μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 7ωρο – 35ωρο – 5νθήμερο. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο, που ποινικοποιούν τους αγώνες και την συνδικαλιστική δράση.

Με παρακαταθήκη τις απεργιακές μάχες που δώσαμε, καταθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις η ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ να δώσει νέα ώθηση, νέα δυναμική στον αγώνα μας. Να δυναμώσει η διεκδίκηση ώστε να έχουμε αποτελέσματα που θα ανακουφίζουν τη ζωή μας.

Κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική και τις οδηγίες της Ε.Ε. που δεν είναι των λαών, αλλά του κεφαλαίου, πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους:

Δεν υποχωρούμε, δεν συμβιβαζόμαστε.  Επιλέγουμε τη δύναμη του αγώνα μας. 

Επιλέγουμε όσα μας διδάσκει η ιστορική παρακαταθήκη των νεκρών, των βασανισμένων, των φυλακισμένων της τάξης μας για τα δίκια της εργατιάς.

Η γεμάτη με αίμα, θυσίες και αγώνας Ιστορία της τάξης μας, που μας διαπαιδαγωγεί, μας εμψυχώνει για τους αγώνες του σήμερα και προαναγγέλλει τους μεγάλους αγώνες του αύριο, τις μεγάλες νίκες, την μεγάλη ιστορία που θα την γράψουν οι λαοί.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Η ΜΑΗ, 10:30πμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, ΝΑΥΠΛΙΟ»

Σχόλια

nd click 300x250 4
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis