home design 800x400
Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης και λασποβροχή – Χαρακτηριστικό καφέ χρώμα από την αφρικανική σκόνη

Η Πελοπόννησος πνίγεται σήμερα σε ένα πέπλο σκόνης, με την ορατότητα να περιορίζεται αισθητά και λασποβροχές να πλήττουν διάφορες περιοχές. Η ατμόσφαιρα από το πρωί είναι αποπνικτική, με την πρωινή λασποβροχή να έχει αφήσει τα σημάδια της στα αυτοκίνητα, τα οποία έχουν πλέον ένα χαρακτηριστικό καφέ χρώμα από την αφρικανική σκόνη.

Φωτογραφίες από το Ναύπλιο

Το σκηνικό μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης αποτυπώθηκε με τον φωτογραφικό του φακό στο Ναύπλιο από τον Δημήτρη Μπέκα. Οι φωτογραφίες του προκαλούν αίσθηση, δίνοντας μια εικόνα για την έκταση του καιρικού φαινομένου.

Κορύφωση σήμερα Τρίτη

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους Στρατή Βουγιούκα, Σταύρο Ντάφη και Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο, το επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης προς τη χώρα μας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Δευτέρα 22/04, αναμένεται να παρουσιάσει κορύφωση σήμερα Τρίτη 23/04.

Εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, την Τρίτη 23/04 αναμένονται και λασποβροχές, κυρίως στη βόρεια και δυτική Ελλάδα.

Την Τετάρτη 24/04, η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Προγνωστικοί χάρτες

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

Συμβουλές για την προστασία της υγείας

Λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις και να αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον έξω αέρα.

Επιπλέον, συνιστάται η χρήση μάσκας, ιδιαίτερα κατά τις μετακινήσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version