home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τρίπολη: Ένας πολιτιστικός θησαυρός στην «Πελοπόννησος Expo»

Η σπάνια χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αναδεικνύει την ιστορική κληρονομιά της Αρκαδίας
Σπάνιο χειρόγραφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Peloponnisos EXPO

Μια σπάνια αποκάλυψη προστίθεται στο πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό τοπίο της Αρκαδίας, καθώς η χειρόγραφη επιστολή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κάνει την εμφάνισή της στην έκθεση «Πελοπόννησος Expo» που διοργανώνεται στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Η επιστολή, η οποία αποτελεί πολύτιμο κειμήλιο της επαναστατικής περιόδου, προέρχεται από τον Γέρο του Μοριά και απευθύνεται προς τους Καλαβρυτινούς το 1826, προσκαλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ελευθερία και να σταθούν δίπλα στην Επανάσταση.

Σπάνιο χειρόγραφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Peloponnisos EXPO

Η απόκτηση αυτού του σημαντικού ιστορικού εγγράφου από το Επιμελητήριο Αρκαδίας αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής τους στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Η επιστολή παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στο πλαίσιο της περιφερειακής έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» που ρίχνει αυλαία απόψε στη ΒΙΠΕ της Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννη Τρουπή, η παρουσία αυτού του ιστορικού εγγράφου στην έκθεση αποτελεί ένα μήνυμα για τον ρόλο που ο πολιτισμός διαδραματίζει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Σπάνιο χειρόγραφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Peloponnisos EXPO

Η επιστολή αυτή, που προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη ιστορική αξία στην Αρκαδία, αποκτήθηκε από το Επιμελητήριο Αρκαδίας μέσω δημοπρασίας που πραγματοποιήθηκε πριν μερικούς μήνες.

Η παρουσία αυτής της ιστορικής επιστολής στην έκθεση αναμφίβολα αποτελεί έναν ακόμα λόγο για τους επισκέπτες να επισκεφθούν την «Πελοπόννησο Expo» και να εξερευνήσουν τον πολιτιστικό και ιστορικό θησαυρό της περιοχής. Η EXPO θα παραμείνει ανοιχτή για τους επισκέπτες έως και τι 10 το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου.

Σπάνιο χειρόγραφο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Peloponnisos EXPO

Φωτογραφίες: anagnostis.org

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis