home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

5οι στην Ελλάδα σε Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής οι μαθητές 2ου ΓΕΛ Άργους

Τρεις μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα
5η θέση για τρεις μαθητές του 2ου Λυκείου Άργους σε πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικών

Την 5η θέση στην Ελλάδα κατέκτησαν τρεις μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα. Πρόκειται για τους Γεώργιο Καπετάνιο, Αναστασία Κωτσιοπούλου και Γεώργιο Σωτηρόπουλο.

Όπως γράφουν οι μαθητές του 2ου ΓΕ.Λ. Άργους, Καπετάνιος Γεώργιος Κωτσιοπούλου Αναστασία Σωτηρόπουλος Γεώργιος:

«Βuenas tardes από την Πάτρα! Μετά την συμμετοχή της ομάδας μας LOS_PAYASOS του 2ου Γενικού Λυκείου Άργους στην ημιτελική και τελική φάση στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “Alan Turing”, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μερικές από τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας από αυτήν την μαγευτική εμπειρία. Στον διαγωνισμό αυτό ομάδες τριών μαθητών/-τριών καλούμαστε να δώσουμε απάντηση σε σύντομα προβλήματα ή ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που απαιτούν την εφαρμογή μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης. Η επίλυση λογικών και υπολογιστικών γρίφων θεωρείται διεθνώς μία ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, στοχεύοντας στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών/-τριών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων, κριτικής και αναλυτικής σκέψης.

Έτσι συμμετείχαμε αρχικά στα προκριματικά καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Για την επόμενη φάση του διαγωνισμού ταξιδέψαμε ως την Πάτρα, προκριθήκαμε αρχικά στον τελικό και εκεί κατακτήσαμε την 5η θέση. Η αγωνία μας κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κάθε φάσης ήταν έντονη καθώς αδημονούσαμε κάθε φορά για το καλύτερο. Αρχικά μας φάνηκε γλυκόπικρη η γεύση που μας άφησε η 5η θέση, παρόλο που ήταν ανάμεσα σε 1788 ομάδες Λυκείων πανελλαδικά, μιας και κάθε άνθρωπος θέλει να κατακτά την πρώτη θέση όταν διαγωνίζεται. Καταλάβαμε όμως στη συνέχεια ότι η πραγματική αξία βρίσκεται στη συμμετοχή και όχι μόνο στο να κερδίζεις. Κάθε στιγμή που αφιερώνεις για να ετοιμαστείς, κάθε στιγμή που συνεργάζεσαι με τους συμμαθητές σου, κάθε προσπάθεια που καταβάλλεις για να φτάσεις σε έναν σημαντικό στόχο, αυτά είναι αυτά που μετρούν πραγματικά. Σκεπτόμενοι λοιπόν τα θετικά, κρατάμε πως περάσαμε όμορφα, αφήνοντας για λίγο πίσω μας το βάρος των πανελληνίων. Η συνεργασία μας ήταν κάτι που μας έκανε να ευχαριστηθούμε την όλη διαδικασία και να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Οι τρεις μας συμμετείχαμε και πέρυσι στον ίδιο διαγωνισμό χωρίς να καταφέρουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Για τον λόγο αυτό και θα θέλαμε μέσα από αυτό το άρθρο να παροτρύνουμε και άλλους συμμαθητές μας να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις-διαγωνισμούς, δημιουργώντας εμπειρίες ζωής και να μην τα παρατούν με την πρώτη δυσκολία!

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους καθηγητές μας κύριους Κανέλλο Χρήστο και Σκούφη Παναγιώτη για την υποστήριξη τους. Κλείνοντας, θα θέλαμε να αφιερώσουμε την επιτυχία αυτή στις οικογένειές μας».

5η θέση για τρεις μαθητές του 2ου Λυκείου Άργους σε πανελλήνιο διαγωνισμό Μαθηματικών

Οι καθηγητές τους, μαθηματικοί Παναγιώτης Σκούφης και Χρήτος Κανέλλος, αναφέρεουν για την επιτυχία των τριών μαθητών:

«Το πιο πάνω κείμενο υπογράφουν τρία υπέροχα μυαλά, τρία εξαιρετικά παιδιά με ήθος, αξίες και ιδανικά, που κοσμούν την σχολική μας κοινότητα και αποτελούν πραγματικά πηγή έμπνευσης για όλους μας! Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχία τους αυτή και πιστεύουμε ακράδαντα στο μεγάλο τους δυναμικό. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις και κάθε καλό στη ζωή τους!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στον ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής και στην ιστοσελίδα του σχολείου μας για να τιμήσουμε τους μαθητές μας και την επιτυχία τους, καθώς και για να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερους μαθητές, να συμμετέχουν, να ονειρεύονται και να προσπαθούν για ένα καλύτερο αύριο!»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis