home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος, EXPO απόψεων και ιδεών

Επισκέπτες προτείνουν στους ειδικούς μέσα από ένα βιωματικό εργαστήριο «Δημοσιογραφία και Πολίτες»

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πελοπόννησος, EXPO απόψεων και ιδεών
Πελοπόννησος EXPO εκδήλωση Δημοσιογραφία και Πολίτες Τρίπολη anagnostis.org Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είδαν οι συμμετέχοντες, την εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ) στο Συνεδριακό Κέντρο της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO», στη ΒΙΠΕ Τρίπολης, το Σάββατο 13 Απριλίου, με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες».

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουν ένα ρεπορτάζ που αφορούσε την έκθεση «Πελοπόννησος EXPO» και το πως αυτή θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά της και να κάνει ένα re-branding στο μέλλον.

Ανάγκη για σύμπνοια

Ακούστηκαν απόψεις και ιδέες που αφορούσαν το πού θα πρέπει να γίνεται η έκθεση, τονίστηκε πως θα πρέπει να υπάρχει σύμπνοια ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους και να είναι όλοι μαζί ενωμένοι για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θετική η πρόθεση που έχουν εκφράσει με δηλώσεις τους τα επιμελητήρια της Πελοποννήσου για αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, ώστε να κάνει βήματα προόδου η έκθεση. Όμως λείπει αυτό το κάτι παραπάνω που θα απογειώσει την EXPO και θα κάνει το κοινό να την αγκαλιάσει με μεγαλύτερη θέρμη.

Αρκετοί από τους παρευρισκόμενους έκαναν λόγο για «αδιαφορία» από πλευράς κόσμου, παρά την εξαιρετική παρουσίαση των επιχειρήσεων, και πρότειναν τρόπους για να τονωθεί η προσέλευση επισκεπτών, όπως η διεξαγωγή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων παράλληλα με την έκθεση, αλλά και η συνεργασία με φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ώστε να οργανωθούν εργαστήρια για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Τα περίπτερα των Δήμων

Έγινε ειδική αναφορά στο πώς θα πρέπει να είναι στημένα τα περίπτερα των Δήμων, ώστε να προωθούν τα τοπικά προϊόντα και να μην περιορίζονται σε μία τυπική παρουσίαση χωρίς συγκεκριμένη στόχευση.

Όπως εύστοχα παρατηρήθηκε, κάποιοι δήμοι τα έχουν πάει καλύτερα σε αυτό τον τομέα σε σχέση με άλλους.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που… λάμπουν δια της απουσίας τους.

Σκέψεις και προβληματισμοί

Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία μέχρι και τη δημοσίευσή του ρεπορτάζ, η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν επίσης την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τον προβληματισμό τους για την δημοσιογραφία και τον τρόπο που δημιουργούνται και παρουσιάζονται τα ρεπορτάζ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εικόνες από την εκδήλωση

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση όπως τις αποτύπωσε ο φακός του Πελοποννησιακού Πρακτορείου Ειδήσεων (pna.gr).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis