home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Επαναπροσδιορισμός ταυτότητας της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO»

Το δημοσίευμα αυτό προέκυψε από την εκδήλωση «Δημοσιογραφία και Πολίτες» που διεξήχθη στα πλαίσια της «Πελοπόννησος EXPO 2024»
Πελοπόννησος EXPO δημοσιογραφία και πολίτες Τρίπολη

Πάνω από 200 εκθέτες συμμετέχουν σε μια γιορτή του επιχειρείν στην Τρίπολη αυτές τις μέρες. Η «Πελοπόννησος EXPO» έχει εξελιχθεί σε θεσμό τα τελευταία χρόνια, προβάλλοντας τις επιχειρήσεις της περιοχής. Όμως, πώς μπορεί η έκθεση που φιλοδοξεί να συμβάλλει στον επαναπροσδιορισμό και το re-branding της, να κάνει άλματα στο μέλλον;

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επισκέπτες της έκθεσης, για να υπάρξει συνέχεια, θα πρέπει η EXPO να στηριχθεί απ’ όλους. Είναι πολύ θετικό το ότι τα Επιμελητήρια δεσμεύονται για συνεργατικότητα, ώστε η Πελοπόννησος να προβάλλεται συνεχώς.

Το σοβαρότερο πρόβλημα

Παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με καινοτόμες προτάσεις για το καταναλωτικό κοινό, λείπει το κάτι παραπάνω από πλευράς προσέλευσης.

Ως σοβαρότερο πρόβλημα καταγράφεται το περιορισμένο ενδιαφέρον από το κοινό. Παρά το γεγονός πως η προβολή που έχει γίνει από τα ΜΜΕ της Πελοποννήσου είναι επαρκής, χρειάζεται τα Επιμελητήρια που δίνουν τον παλμό να βρουν έναν τρόπο, ώστε να δώσουν ένα μήνυμα για τον σκοπό της έκθεσης.

Προτάσεις για προσέλκυση επισκεπτών

Επισκέπτες της έκθεσης θεωρούν σωστή τη διεξαγωγή της στο κέντρο της Πελοποννήσου και προτείνουν τη διενέργεια περισσότερων βιωματικών εργαστηρίων για την επιχειρηματικότητα με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Όπως επισημαίνεται, αν έπρεπε να απευθυνθούμε στο καταναλωτικό κοινό, θα ήταν χρήσιμο να περιλαμβάνονται ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και show business, ώστε να προσελκύσει η έκθεση περισσότερους επισκέπτες απ’ όλο το ηλικιακό φάσμα.

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα, πως αν είναι όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι, θα μπορέσει να παραχθεί ένα καλό αποτέλεσμα, που θα ικανοποιεί τους διοργανωτές, τους εκθέτες και τους επισκέπτες.

Το δημοσίευμα αυτό προέκυψε από την εκδήλωση «Δημοσιογραφία και Πολίτες» που διεξήχθη στο πλαίσιο της «Πελοπόννησος EXPO 2024», σε συνδιοργάνωση του anagnostis.org και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

peloponnisos expo ekdimoli dmosiografia kai polites2
peloponnisos expo ekdimoli dmosiografia kai polites3
peloponnisos expo ekdimoli dmosiografia kai polites1

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis