home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λακωνία: Βραβείο καινοτομίας σε διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τεράστια διάκριση για το εργαστήρι ρομποτικής & STEAM “ROBOTINI” από τη Σκάλα Λακωνίας. Ανάμεσα στις 6 πιο σημαντικές διακρίσεις
Diagonismos Robotikis

Τεράστια διάκριση για το εργαστήρι ρομποτικής & STEAM “ROBOTINI” από τη Σκάλα Λακωνίας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & STEM 2024.

Η ομάδα, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στην κατηγορία Α’-Δ’ Δημοτικού με θέμα “Οι απλές μηχανές ενώνουν τη Μεσόγειο θάλασσα” μαζί με άλλες 50 ομάδες από όλη την Ελλάδα, κατάφερε να είναι ανάμεσα στις 6 που ξεχώρισαν και να αποσπάσει ένα από τα 3 μεγαλύτερα βραβεία, κερδίζοντας το Βραβείο Καινοτόμου Ιδέας με το project “Οι Μηχανικοί του Ευρώτα”. 

Τα παιδιά (Ιωάννα Μπλέτα -Β’ Δημοτικού, Αντωνία Λιανού -Β’ Δημοτικού και Χρήστος Μπόκος -Γ’ Δημοτικού) μαζί με τους προπονητές τους (Παναγιώτα Καραφίνα – Μηχανικός Περιβάλλοντος και Βασίλης Δεληκωνσταντίνου – Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης) ασχολήθηκαν με τον Ευρώτα, αναδεικνύοντας σημαντικά προβλήματα του τόπου τους, όπως η ρύπανση του ποταμού και η λειψυδρία, για τα οποία έδωσαν καινοτόμες λύσεις, με σεβασμό παράλληλα προς το περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, κατασκεύασαν μία μονάδα επεξεργασίας κατσίγαρου, στην οποία τα υγρά απόβλητα των ελαιοτριβείων αποτοξικοποιούνται και ο κατσίγαρος μετατρέπεται σε λίπασμα. Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της μονάδας έφτιαξαν υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον ποταμό Ευρώτα. Τέλος, κατασκεύασαν φράγμα με ταμιευτήρα στον παραπόταμο Οινούντα για την αποθήκευση του νερού και τη χρήση του για άρδευση και ύδρευση.

Diagonismos Robotikis
Diagonismos Robotikis
Diagonismos Robotikis

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis