home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία για τις εξαγωγές της Πελοποννήσου

Πελοπόννησος ΕΧΡΟ: Μνημόνιο συνεργασίας Επιμελητηρίου Αρκαδίας – ΣΕΒΕ
μνημόνιο συνεργασίας

Ξεχωριστή στιγμή κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της Πελοπόννησος ΕΧΡΟ, την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, υπήρξε η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Ελλάδος (ΣΕΒΕ). 

Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας συμφωνία για την ενίσχυση των εξαγωγών της Πελοποννήσου, όπως τη χαρακτήρισαν τόσο ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής. 

«Είναι ιστορική στιγμή για την Αρκαδία, καθώς ένας καταξιωμένος και με μεγάλο εκτόπισμα σύνδεσμος της χώρας συνεργάζεται με το Επιμελητήριό μας, γεγονός το οποίο θα δώσει ώθηση σε νέες επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό να αναπτύξουν συγκροτημένα την εξωστρέφειά τους» δήλωσε ο Τρουπής. Σημείωσε ακόμα ότι στο πνεύμα της συνεργασίας των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, όλες οι επιχειρήσεις από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου θα μπορούν πλέον να εξυπηρετηθούν από το γραφείο του ΣΕΒΕ στο Επιμελητήριο Αρκαδίας. 

Ο Διαμαντίδης από την πλευρά του σημείωσε «Στην Ελλάδα δύσκολα συνεργαζόμαστε. Όταν όμως συνεργαζόμαστε κάνουμε θαύματα. Αυτό κάνουμε σήμερα. Αποφασίσαμε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας και να δημιουργήσουμε ένα παράρτημα εδώ, ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία μας στις εξαγωγές. Ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία το 80% των εξαγωγών γίνεται από το 20% των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι μεγάλες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν εξάγουν και αυτές θέλουμε να βοηθήσουμε».  

Troupis - Diamantidis
ΦΩΤΟ ΕΓΚΑΝΙΩΝ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis