home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βιωματική Δράση Εξοικείωσης των μαθητών με την αναπηρία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα μεταβούν σε σημείο του κέντρου της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να κάνουν μια βόλτα με κλειστά μάτια και τη χρήση λευκού μπαστουνιού.
mpastouni tyflon

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών/Περιφερειακή Ένωση Καλαμάτας και τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «ΔιαφοροΖώ», θα πραγματοποιήσει βιωματική δράση εξοικείωσης με την αναπηρία, την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος, με τίτλο «Κι αν ήμουν εγώ;». Στο πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος 22 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Μεγαλόπολης. Το πρόγραμμα αφορά την εφαρμογή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Η βιωματική δράση θα ξεκινήσει με την επίσκεψη των μαθητών στο γήπεδο του Α.Σ. «Διαφοροζώ», στην Καλαμάτα. Στο γήπεδο οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται στις 9:30π.μ. Εκεί θα έλθουν σε επαφή με τους αθλητές, έχοντας τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάλογο σχετικά με την αναπηρία και τον αθλητισμό.

Τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών θα τους δείξουν την χρήση της μηχανής γραφής Braille, ενώ οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή και να εξασκηθούν στην εν λόγω γραφή.

Έπειτα, οι συμμετέχοντες στη δράση, θα μεταβούν σε σημείο του κέντρου της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να κάνουν μια βόλτα με κλειστά μάτια και τη χρήση λευκού μπαστουνιού.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis