home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς: Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Μάσσητος στο Κρανίδι

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας
eirinodikeio kranidiou

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας, Ανδρέας Πουλάς προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Μάσσητος και να αναβαθμιστεί σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

ΘΕΜΑ: «Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Μάσσητος»

Σας καταθέτω έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας με το οποίο διαμαρτύρεται για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου και τη μεταφορά του στο Πρωτοδικείο Ναυπλίου, όπως προβλέπεται σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο αναρτήθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 4 Απριλίου του 2024.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αδικαιολόγητη και άδικη και θα υποβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τον Δήμο Ερμιονίδας αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Το ιστορικό Ειρηνοδικείο Μάσσητος ιδρύθηκε στις αρχές του 20 ου αιώνα στο Κρανίδι, λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα και εκδίδει ανά έτος πλήθος αποφάσεων και περαιώνει πολύ μεγάλο όγκο πράξεων και υποθέσεων .

Επιπλέον, ο Δήμος Ερμιονίδας έχει 13.600 μόνιμους κατοίκους, πληθυσμός που κατά τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης ενώ αποτελεί επαγγελματική έδρα 20 δικηγόρων και 5 συμβολαιογράφων.

Ταυτόχρονα είναι ένας απομακρυσμένος Δήμος από τους υπόλοιπους Δήμους της Αργολίδας αφού απέχει 75 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και 85 από το Άργος ενώ το οδικό δίκτυο που τον συνδέει με αυτές τις πόλεις είναι επικίνδυνο και κατά τους χειμερινούς μήνες διακόπτεται συχνά η κυκλοφορία λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τους ανωτέρω λόγους ο Δήμαρχος Ερμιονίδας ζητά να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Μάσσητος αλλά να αναβαθμιστεί σε Περιφερειακό Πρωτοδικείο.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis