home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νέα Κίος: «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα»

Δράση με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων
Διήμερο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου:“Μη μου τις κούκλες τάραττε”

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα κουκλοθέατρου πρόκειται να υλοποιήσει δράση ευαισθητοποίησης με θέμα: «Με πανί, κλωστή, κορδέλα, κούκλες φτιάχνω έλα», σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπλιέων την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 9:30 π.μ. στο Νηπιαγωγείο της Νέας Κίου.

Στόχος της δράσης είναι να στείλει στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της αναγκαιότητας της συλλογικής δράσης και της δικτύωσης των φορέων προκειμένου όλοι να φροντίσουμε να τεθούν οι βάσεις για ευρύτερη συνεργασία όσον αφορά την ένταξη και την εκπαίδευση παιδιών Ρομά με  την κατανόηση, το σεβασμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας με την ανάπτυξη θετικών στάσεων, την ανάπτυξη ενσυναίσθησης και το σεβασμό στις απόψεις ,τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των συμμαθητών τους, την καταπολέμηση προκαταλήψεων και την εξάλειψη του ρατσισμού και των διακρίσεων και την ενθάρρυνση προβολής της ταυτότητας, της γλώσσας και του πολιτισμού των παιδιών Ρομά.

Το κουκλοθέατρο έχει καθιερωθεί ως μέσο ψυχαγωγίας από την αρχαιότητα. Βοηθά τα παιδιά στην κινητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, στην κοινωνικοποίηση και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος.

Μέσα από αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν σενάρια, να διαχειρίζονται ρόλους και να επιλύουν καταστάσεις.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis