home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320
Μια νέα μέρα αρχίζει για την αγαπημένο σας ενημερωτικό ιστότοπο anagnostis.org

Μια μεγάλη μέρα ξημερώνει για τον ενημερωτικό ιστότοπο anagnostis.org αφού εδώ και λίγες ώρες διαθέτει πιστοποίηση εγγραφής στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που κοινοποιήθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του anagnostis Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ Θ. ΝΤΑΝΟΣ ΟΕ (ΕΝΘΕΣΙΣ), έχει ως θέμα: «Πιστοποίηση εγγραφής της ιστοσελίδας «https://www.anagnostis.org/» της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΝΘΕΣΙΣ» στο ηλεκτρονικό Μητρώο ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης», και υπογράφεται από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, με εντολή του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό.

Η απόφαση πιστοποίησης του anagnostis.org

Απόφαση πιστοποίησης anagnostis.org στο ΜΗΤ1
Απόφαση πιστοποίησης anagnostis.org στο ΜΗΤ2

Αναφέρει η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης που πιστοποιεί την εγγραφή του anagnostis.org στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης:

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την πιστοποίηση εγγραφής της ιστοσελίδας «https://www.anagnostis.org/» της επιχείρησης με την επωνυμία «ΕΝΘΕΣΙΣ» στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.H.Τ.) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης για ένα έτος.

2. Την απονομή του μοναδικού αριθμού Μ.Η.Τ. 232069 και του σήματος της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 5005/2022, τα οποία αναγράφονται στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας «https://www.anagnostis.org/».

Η επιχείρηση με την επωνυμία «ΕΝΘΕΣΙΣ» υποχρεούται να γνωστοποιεί στο Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Γ.Γ.Ε.Ε., μέσω της εφαρμογής Μ.Η.Τ., οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 13 του ν. 5005/2022.

Η επιχείρηση με την επωνυμία «ΕΝΘΕΣΙΣ» οφείλει να πληροί τις προϋποθέσεις του άρθρου 10 του ν. 5005/2022 καθ’ όλη τη διάρκεια καταχώρισής της στο Μ.Ε.Τ.

Κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Το σήμα πιστοποίησης του anagnostis.org

logo mht rgb

Ο anagnostis.org απέκτησε το παραπάνω σήμα και έλαβε τον μοναδικό αριθμό Μ.Η.Τ. 232069.

Ο νόμος 5005 / 21 Δεκεμβρίου 2022, για τη σύσταση ηλεκτρονικών μητρώων εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου, έχει σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοσιότητας στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου μέσω της δημιουργίας σύγχρονων και λειτουργικών Μητρώων, της διασύνδεσής του με τις αναπτυξιακές ανάγκες των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της καταχώρισης και προβολής στις επιχειρήσεις αυτές διαφήμισης από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143) και της ένταξής τους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης.

Απαγόρευση διαφήμισης Δημοσίου σε μη πιστοποιημένες ιστοσελίδες

Οι διατάξεις του νόμου είναι αυστηρές αναφορικά με τις κρατικές διαφημίσεις. Συγκεκριμένα προβλέπεται η «Απαγόρευση διαφήμισης φορέων του Δημοσίου και της Γενικής Κυβέρνησης σε μη πιστοποιημένα έντυπα ή ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου»:

1. Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη καταχώριση έναντι άμεσου ή έμμεσου αντίτιμου από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε έντυπο τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Ε.Τ.

2. Η καταχώριση διαφημίσεων και κάθε άλλη προβολή έναντι άμεσου ή έμμεσου αντίτιμου από τον δημόσιο τομέα και από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α’ έως και στ’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 πραγματοποιείται, με ποινή ακυρότητας της σύμβασης ή εντολής, μόνο σε ηλεκτρονικό τύπο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Μ.Η.Τ.

Για την κατανομή των διαφημίσεων και λοιπών καταχωρίσεων της περ. γ’ του άρθρου 3, οι αναθέτουσες αρχές λαμβάνουν υπόψη και το μέγεθος της επιχείρησης, τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 4 και την παρ. 3 του άρθρου 10 του παρόντος, καθώς και στην παρ. 2 του άρθρου 7 του π.δ. 261/1997 (Α’ 186).

Απαγόρευση συμμετοχής σε προγράμματα ενισχύσεων σε μη πιστοποιημένες ιστοσελίδες

Με τον συγκεκριμένο νόμο προβλέπεται επίσης η «Απαγόρευση συμμετοχής σε κρατικά προγράμματα ενισχύσεων σε μη πιστοποιημένα έντυπα ή ιστοσελίδες ενημερωτικού περιεχομένου»:

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 3 σε κρατικά προγράμματα ενίσχυσης έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, είναι η πιστοποίησή τους σύμφωνα με τα άρθρα 5 και 11.

Αυστηρές οι προϋποθέσεις πιστοποίησης στο ΜΗΤ

Οι προϋποθέσεις της πιστοποίησης στο Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου των ενημερωτικών ιστοσελίδων είναι ιδιαίτερα αυστηρές και δύσκολες, κάτι που η Α. ΓΚΑΤΖΙΟΣ Θ. ΝΤΑΝΟΣ ΟΕ κατάφερε να τις καλύψει προκειμένου ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org να λάβει την πιστοποίηση.

Μεταξύ άλλων προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να πιστοποιήσει μια ενημερωτική ιστοσελίδα να απασχολεί δημοσιογράφους, είτε ασφαλισμένους στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς είτε εγγεγραμμένους στο οικείο επαγγελματικό σωματείο. Ειδικότερα:

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση μέχρι ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ έναν (1) τουλάχιστον δημοσιογράφο,

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση από ογδόντα χιλιάδες ένα (80.001) μέχρι διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ, δυο (2) τουλάχιστον δημοσιογράφους,

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση από διακόσιες χιλιάδες ένα (200.001) ευρώ μέχρι τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ, τρεις (3) τουλάχιστον δημοσιογράφους,

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση πάνω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ (400.000) τουλάχιστον τέσσερις (4) δημοσιογράφους.

Επίσης προβλέπει ο νόμος, προκειμένου να πιστοποιήσει μια ενημερωτική ιστοσελίδα να απασχολεί λοιπό, πλην δημοσιογράφων, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και κατηγοριών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και συγκεκριμένα:

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση μέχρι ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ έναν (1) τουλάχιστον εργαζόμενο,

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση από ογδόντα χιλιάδες ένα (80.001) μέχρι διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ δύο (2) τουλάχιστον εργαζομένους,

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση από διακόσιες χιλιάδες ένα (200.001) ευρώ μέχρι τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ τρεις (3) τουλάχιστον εργαζομένους.

– οι επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση από τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) ευρώ και πάνω τουλάχιστον τέσσερις (4) εργαζομένους.

Επίσης ο νόμος προβλέπει: Με την αίτηση για την εγγραφή της ή για την ανανέωση της εγγραφής της ή για την επανεγγραφή της στο Μ.Η.Τ. η ενδιαφερόμενη επιχείρηση οφείλει να δηλώνει κάθε ιστοσελίδα που διατηρεί και για καθεμία εξ αυτών να υποβάλει αντικειμενική καταγραφή από ευρέως αποδεκτό φορέα σχετικά με την απήχηση και την επισκεψιμότητά της κατά τους τελευταίους δώδεκα (12) προ της υποβολής της αίτησης μήνες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis