home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου: Ο λαός να διεκδικήσει την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου σημειώνει πως η δημοτική αρχή Χρόνη προχωράει στην υλοποίηση του έργου “Ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων βιοκλιματικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με την ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου στο Δήμου Επιδαύρου”
Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Άργους - Μυκηνών

Η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου σημειώνει πως η δημοτική αρχή Χρόνη προχωράει στην υλοποίηση του έργου “Ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων βιοκλιματικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με την ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου στον Δήμο Επιδαύρου”.

Ένα έργο που στη βασική του στόχευση, στη δημιουργία ποδηλατόδρομου δηλαδή, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει λέγοντας πως “στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο μάλιστα κάλεσε τους δημότες σε συνάντηση με τον ανάδοχο του έργου και την διεύθυνση τεχνικών έργων του Πάρνωνα. Η πρόσκληση αυτή έγινε μια μόλις μέρα πριν το συμβούλιο και μάλιστα σε ώρα που τα περισσότερα μαγαζιά στον κεντρικό δρόμο του Λυγουριού είναι ανοιχτά. Στην συνάντηση έγινε μόνο μια σύντομη παρουσίαση. Τοποθετήθηκαν αρκετοί δημότες που όλοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το έργο αυτό. Όλο αυτό η δημοτική αρχή το βάφτισε διαβούλευση… Έκανε δηλαδή μια συνάντηση για να λέει μετά ότι την έκανε και ονόμασε διαβούλευση μια διαδικασία για ένα έργο που το τρέχει εδώ και 2 χρόνια, είναι δημοπρατημένο και σε λίγες μέρες ξεκινάει. Εάν αυτό δεν είναι εμπαιγμός τότε τι είναι;

Οι απορίες των δημοτών ήταν πολλές και βέβαια οι περισσότερες έμειναν αναπάντητες. Δεν έλειψαν όμως και αυτοί που κούνησαν το δάχτυλο στους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον το δικό τους και των καταστημάτων τους αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους έθεσαν.

Ένα προβληματικό, αχρείαστο και πανάκριβο έργο λοιπόν που ούτε το ζήτησε, ούτε το θέλει η τοπική κοινωνία, η δημοτική αρχή τρέχει για να το υλοποιήσει και μάλιστα θα χρεώσει και τους δημότες με 300.000 ευρώ την ίδια στιγμή που τα χρέη του δήμου διογκώνονται. Αλήθεια ποιος κερδίζει από αυτά τα έργα; Που θα βρει τα επιπλέον λεφτά η δημοτική αρχή; Θα αυξήσει και άλλο την φορολογία; Γιατί η δημοτική αρχή δεν έκανε διαβούλευση από τις 6/5/2022 που είχε την προμελέτη του έργου; Γιατί δεν έχει δημοσιεύσει κανένα κομμάτι από τη μελέτη; Το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο κ. Χρόνης ζήλεψε τον μεγάλο περίπατο του κ. Μπακογιάννη και θέλει να φτιάξει κάτι παρόμοιο.

Με το έργο αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και το που κατευθύνονται τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης, του δανείου δηλαδή που πήρε η Ελλάδα με τα 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάρει ο δήμος Επιδαύρου για μόνιμο προσωπικό (ο δήμος δουλεύει με τους μισούς εργαζόμενους – δεν φτάνουν ούτε για να σκουπίσουν), για έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού (ήδη ξεκίνησαν οι φωτιές), για τους κοινοτικούς και αγροτικούς δρόμους (δεκάδες τα σημεία που χρειάζονται επισκευή), για τα προβλήματα με την ύδρευση (στην Παλαιά Επίδαυρο το νερό δεν είναι πόσιμο εδώ και ένα μήνα), για την άρδευση (δευτερεύοντα δίκτυα του Ανάβαλου), για την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και άλλα τόσα που έχει ανάγκη ο Δήμος. Αλλά θα πάρει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει ποδηλατόδρομος ο κεντρικός δρόμος του Λυγουριού. Έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη ΕΕ, κυβερνήσεις, Δήμος.

Καλούμε τους δημότες να βάλουν φρένο σε αυτή τη διαδικασία και να διεκδικήσουν την κάλυψη των πραγματικών αναγκών τους”.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis