home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Σενάριο σεισμού με πυρκαγιά και εγκλωβισμούς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024» στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας
άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με κωδική ονομασία “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024” στην έδρα της Π.Ε στην οποία συμμετείχαν επίσης η Ελληνική Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-παράρτημα Σπάρτης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-παράρτημα Λακωνίας, Εθελοντικές Ομάδες, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Λακωνίας και οι εργαζόμενοι του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας.

Η άσκηση ετοιμότητας διεξήχθη στο πλαίσιο συντονισμού και ενίσχυσης των ενεργειών ετοιμότητας και αντιμετώπισης σεισμού.

Το σενάριο προέβλεπε, σεισμό με καταρρεύσεις κτιρίων, πυρκαγιά και εγκλωβισμό ανθρώπων εντός αλλά και εκτός του κτιρίου του Διοικητηρίου Π.Ε. Λακωνίας, στη Σπάρτη, καθώς και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών.

άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024»

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης και ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Λάμπρος Τζούμης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε: « Ως Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιούμε όλες μας τις δυνάμεις και κάθε πρόσφορο μέσο για την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστροφών και φαινομένων. Η άσκηση απέδειξε πως μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τέτοιες καταστροφές και επεισόδια χωρίς βεβαίως να εφησυχάζουμε ποτέ. Ευχή όλων μας, οι ασκήσεις ετοιμότητας που είναι αναγκαίες για την επιβεβαίωση της επιχειρησιακής μας επάρκειας, να μην χρειαστεί ποτέ να επιβεβαιωθούν σε πραγματικές συνθήκες».

άσκηση «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2024»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis