home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Καυτό» τριήμερο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε ειδικό καθεστώς επιφυλακής για πυρκαγιές και οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες – Ποια μέτρα ισχύουν σε Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία

Από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι από σήμερα Κυριακή 7 Απριλίου έως και την Τρίτη 9 Απριλίου αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιών για τις Περιφερειακές Ενότητες επιχειρησιακής μας δικαιοδοσίας και συγκεκριμένα τις Π.Ε. Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Παρόλο που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος , λόγω επαπειλούμενου κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και ανέμων άνω των 4 bf που θα επικρατήσουν υπενθυμίζουμε την απαγόρευση:

  • Καπνίσματος μελισσών
  • Εκτέλεσης θερμών εργασιών
  • Χρήσης υπαίθριων ψησταριών
  • Χρήση πυρός σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις
  • Χρήση αερομεταφερόμενων φαναριών
  • Καύση ειδών πυροτεχνίας

Επιπλέον ενημερώνουμε για την διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων – περιπολιών προς διαπίστωση της τήρησης της συγκεκριμένης απαγόρευσης.

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι Δήμοι προς τους οποίους κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται όπως προβούν, με το πιο πρόσφορο κατά την κρίση τους τρόπο, στην ενημέρωση των πολιτών για το εν λόγω θέμα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis