home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μεσσηνία: Απαντήσεις για οδικά και εγγειοβελτιωτικά έργα

Συνέντευξη Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου
Erga Messinias

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησε την Παρασκευή 5 Απριλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος όπου και αναφέρθηκε κυρίως σε οδικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που εξελίσσονται αυτή την περίοδο από την Περιφερειακή Ενότητα.

Α. Οδικά έργα

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ 7ης ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΕΥΑ  ΚΑΙ ΕΥΑ -ΛΑΜΠΑΙΝΑ)», προϋπολογισμού έργου 6.500.000 €.

«Για την αντικατάσταση και μετατόπιση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών έχει δημοπρατηθεί έργο ποσού 903.000 €.

Την παρούσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαλλοτριώσεις και έχει  κατατεθεί στο Εφετείο Καλαμάτας ο φάκελος για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι τιμές εδάφους και επικειμένων που θα προκύψουν από το δικαστήριο, σε περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές από τους ιδιοκτήτες, αυτοί έχουν το δικαίωμα της προσφυγής κατά της απόφασης για να διεκδικήσουν επιπλέον ποσό. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια εξασφάλισης της συναίνεσης των ιδιοκτητών για να ξεκινήσουν οι εργασίες στο τμήμα Εύα – Λάμπαινα».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ, ΤΜΗΜΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ», προϋπολογισμού 1.000.000 €

«Το έργο εξελίσσεται αυτή την περίοδο και περιλαμβάνει διαπλατύνσεις για την διεύρυνση του καταστρώματος, την κατασκευή τάφρου και ασφαλτοστρώσεις».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 13η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ, ΤΜΗΜΑ ΚΟΡΩΝΗ – ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ», προϋπολογισμού 1.000.000 €.

«Περιλαμβάνει κυρίως ασφαλτοστρώσεις και τεχνικά έργα και σύντομα ολοκληρώνεται».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΒΡOΜΟΒΡΥΣΗΣ», προϋπολογισμού 100.000 €.

«Ολοκληρώθηκε και υλοποιήθηκαν εργασίες  διαμόρφωσης οδοστρώματος, οδοστρωσιά και ασφαλτόστρωση στο εσωτερικό οδικό δίκτυο του οικισμού Ανω Βρομόβρυση».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 35 ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ», προϋπολογισμού 120.000 €

«Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση σε τμήμα της επαρχιακής οδού εντός του οικισμού Κέντρου».

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 35ΗΣ Ε.Ο. ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟ- ΤΣΕΡΙΑ», προϋπολογισμού 150.000 €.

«Ολοκληρώνεται το φυσικό αντικείμενο και περιλαμβάνει κυρίως ασφαλτικές εργασίες, βελτίωσης της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Κέντρο – Τσέρια».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 26ΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ – ΤΜΗΜΑ ΑΕΤΟΣ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ -ΠΟΛΥΘΕΑ», προϋπολογισμού 200.000 €

«Ολοκληρώνονται οι εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τσιμεντοστρώσεις, αποκατάσταση καθίζησης και ασφαλτικές εργασίες, για την αποκατάσταση τμημάτων της οδού που χρήζουν βελτίωση».

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΒΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΛΕΚΑ», προϋπολογισμού 800.000 €

«Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη με παρεμβάσεις σε μήκος περίπου 9 χλμ. στο τμήμα από Διαβολίτσι έως Αγία Θεοδώρα και για μήκος 600 μέτρων στο τμήμα Καλύβια – Τουρκολέκα. Οι  εργασίες αφορούν κατασκευή τεχνικών έργων, νέο ασφαλτοτάπητα, επενδεδυμένη τάφρο, καθώς και εργασίες σήμανσης – ασφάλειας (διαγράμμιση, πινακίδες)».

«ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ», προϋπολογισμού 150.000 €.

«Το έργο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και υλοποιήθηκαν διαγραμμίσεις στα τμήματα Χώρα – Ρωμανού, Μάραθος έως εθνική οδό, και Πύλος – Μεθώνη»

Β. Εγγειοβελτιωτικά έργα

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ», προϋπολογισμού 320.000 €

«Προβλέπονται εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του εξοπλισμού γεωτρήσεων, όπως στην Κοινότητα Ασπροπουλιάς, Αγριλόβουνου και Διαβολίτσιου στη θέση «Λακόπετρα». Πέραν του εξοπλισμού των γεωτρήσεων και των συντηρήσεων στα υπάρχοντα δίκτυα άρδευσης προβλέπεται να κατασκευαστούν και νέα δίκτυα, ως επέκταση των υπαρχόντων, με στόχο την εξυπηρέτηση των καλλιεργητών και την ενίσχυσης της παραγωγής».

«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΟΕΒ ΠΑΜΙΣΟΥ», προϋπολογισμού 70.000 €.

«Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και προβλέπονται εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών του ΓΟΕΒ, με παρεμβάσεις κυρίως στο Μπουρνιά και στον Άγιο Φλώρο. Ειδικότερα στο αντλιοστάσιο Μπουρνιά θα κατασκευαστεί οικίσκος για την προστασία της γεννήτριας, ενώ θα ανακαινιστεί και το παρακείμενο κτίριο. Αντίστοιχες εργασίες χρωματισμών, εξοπλισμού κλπ. θα πραγματοποιηθούν και στις κτιριακές υποδομές του αντλιοστασίου Αγίου Φλώρου».

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis