home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πλατανόβρυση Μεσσηνίας: Κόμβος περιηγήσεων και γαστρονομίας

Τα Κοντοβούνια παρά την εγκατάλειψη παραμένουν ένας ελκυστικός τόπος για αναψυχή και περιήγηση
Πλατανόβρυση Μεσσηνίας

Η Πλατανόβρυση του Δήμου Μεσσήνης βρίσκεται σε κομβική θέση στο σύμπλεγμα των Κοντοβουνίων μιας περιοχής που τελευταία κερδίζει τις εντυπώσεις όσων λατρεύουν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Παλιά και νεόκτιστα σπίτια συνυπάρχουν και μάλιστα όσα σπίτια και αυτά είναι πολλά έχουν ανακαινισθεί, δεν αλλοιώνουν την γραφικότητα του χωριού. Τους καλοκαιρινούς μήνες συναντάς νέους ανθρώπους που επισκέπτονται το χωριό για αρκετό καιρό.

Τα Κοντοβούνια με το τεράστιο πλούτο μνημείων περιπατητικών διαδρομών και καταφυγίων άγριας ζωής παρά την εγκατάλειψη παραμένουν ένας ελκυστικός τόπος για αναψυχή και περιήγηση.

Χωριά όπως η Πλατανόβρυση που διαθέτουν εξαιρετικά καταστήματα εστίασης (παραδοσιακές ταβέρνες-παραδοσιακά καφενεία-μεζεδοπωλεία) ικανοποιούν τις γαστρονομικές αναζητήσεις των επισκεπτών και συμβάλλουν στην ολιστική προσέγγιση της περιοχής.

Σήμερα η Πλατανόβρυση όπως παρουσιάζεται από σειρά αφιερωμάτων της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται», γίνεται επίκεντρο για νέες και ανεπανάληπτες διαδρομές δασικής αναψυχής και εμβάθυνσης στην πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας.

Την επιμέλεια και την παρουσίαση των αφιερωμάτων στο χωριό έχουν ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Πλατανόβρυση Μεσσηνίας
Πλατανόβρυση Μεσσηνίας
Πλατανόβρυση Μεσσηνίας
Πλατανόβρυση Μεσσηνίας
Πλατανόβρυση Μεσσηνίας

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis