home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ζητούν πυροσβεστική υπηρεσία στο Κρανίδι

Την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά ο Δήμος Ερμιονίδας – Αναφορές από Πουλά και Γαβρήλο

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Ζητούν πυροσβεστική υπηρεσία στο Κρανίδι
pyrosvestiki

Την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά ο Δήμος Ερμιονίδας με σχετικό έγγραφο που απέστειλε ο δήμαρχος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο η μέχρι τώρα λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου που υπάγεται διοικητικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου καλύπτει επιχειρησιακά τα όρια του Δήμου Ερμιονίδας και συνδράμει στα νησιά Ύδρας και Σπετσών ως πλησιέστερη πυροσβεστική υπηρεσία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, το πυροσβεστικό κλιμάκιο Κρανιδίου καλύπτει τις ανάγκες 13.567 μόνιμων κατοίκων αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Καλύπτει επιχειρησιακά περίπου 450.000 στρέμματα εντός των οποίων υπάρχουν γεωργικές εκτάσεις με ελαιοκαλλιέργειες και δάση με πεύκα.

Αναφορά Πουλά σε Κικίλια

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Πουλάς με την οποία ζητά την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρανιδίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σε αυτή παραθέτει συνημμένο το σχετικό έγγραφο του Δημάρχου Ερμιονίδας.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για ένα αίτημα που έχει τεθεί κατ’ επανάληψη από τον Δήμο Ερμιονίδας χωρίς όμως ανταπόκριση.

Γ. Γαβρήλος: Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αργολίδας απαιτούν αναβάθμιση

Στο πλαίσιο Αναφοράς που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αίτημα να αναβαθμιστεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ερμιονίδας, σε Υπηρεσία, επισήμανε παράλληλα και την ανάγκη για συνολικό επανασχεδιασμό και ενίσχυση των πυροσβεστικών δομών του Νομού.

Όπως σχολίασε ο Γιώργος Γαβρήλος, με αφορμή το σχετικό αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας, ο οποίος θέτει επί τάπητος την ανάγκη για αναβάθμιση της υπάρχουσας δύναμης στο Κρανίδι, αναδεικνύεται έντονα το γεγονός πως η Αργολίδα χρειάζεται άμεσα έναν νέο συνολικό αντιπυρικό σχεδιασμό, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, όπως οι χιλιομετρικές αποστάσεις από ένα άκρο του Νομού στο άλλο, η αυξανόμενη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι που βρίσκονται εντός της περιφέρειάς της αλλά και οι νέες ανησυχητικές κλιματολογικές συνθήκες.

Η αναβάθμιση του Κλιμακίου του Κρανιδίου, σε Υπηρεσία, η ενίσχυση και αναβάθμιση του Κλιμακίου της Επιδαύρου, η πρόσληψη μόνιμων πυροσβεστών- και από τις δυνάμεις των εποχικών- για τις ανάγκες του Νομού, η ενίσχυση με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και οχήματα αλλά και η συνολικότερη επανεξέταση και ενίσχυση του αντιπυρικού σχεδίου του Νομού, οφείλουν να γίνουν άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, σημείωσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Πριν να είναι αργά, υπογράμμισε τέλος ο Γιώργος Γαβρήλος, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ακούσει τα αιτήματα του Σωματείου των Πυροσβεστών και των Δήμων της Αργολίδας, ώστε εγκαίρως να θωρακιστεί η προστασία των πολιτών και των τουριστών, των περιουσιών και των επιχειρήσεων, του σπάνιου περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου του Νομού.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis