home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Δεν χάνει την αισιοδοξία του ο Καράπαυλος – Το μεγάλο στοίχημα μετά το δάνειο

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η λήψη δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Κώστας Καράπαυλος.
Κώστας Καράπαυλος

Τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η λήψη δανείου ισοσκελισμού του προϋπολογισμού εξηγεί ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Κώστας Καράπαυλος, υποστηρίζοντας πως αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή λύση.

Παράλληλα υπόσχεται γρήγορες δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας που θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των εσόδων, ιδίως από τα τέλη παρεπιδημούντων και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ναυπλιέων.

Όπως σημειώνει:

«Είναι τέσσερις (συν μία) οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε την λήψη μεγάλου δανείου και η πρόταση της υπερψηφίστηκε από όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας.

Η μείζων αντιπολίτευση αυτό που βρήκε να πει είναι ότι πρέπει να κάνουμε έναν ακόμα πλασματικό προϋπολογισμό, να συνεχίσουμε να χρωστάμε παντού σαν να μην τρέχει τίποτα και, λέει, το εξωφρενικό και αδιανόητο ότι θα έλθει το Κράτος να πληρώσει τα χρέη Κωστούρου και Ράλλη και των άλλων! Να πληρώσει δηλαδή ο κάθε φορολογούμενος, ακόμα και κάποια φορολογούμενη γιαγιά στην Φλώρινα, για την ασυδοσία.

Η παράταξη Μάκαρη πρότεινε να μην πάρουμε δάνειο και να μπούμε σε επιτήρηση. Να εκχωρήσουμε δηλαδή την εξουσία σε κάποιους γραφειοκράτες που δεν θα βλέπουν ανθρώπους και δημότες αλλά μόνον νούμερα. Με επιτήρηση θα υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα ότι θα διπλασιαστούν τα ήδη υπέρογκα δημοτικά τέλη, θα υπάρξουν απίστευτες περικοπές παντού, ότι ο Πολιτισμός στην πόλη θα βρεθεί για χρόνια στο απόλυτο μηδέν. Ότι η πόλη νεκρώνει για την αποπληρωμή των χρεών Κωστούρου Εγώ και το Ανάπλι εμπρός δεν θα επιλέγαμε ποτέ μια τέτοια λύση, εάν υπήρχε άλλος δρόμος, που φαίνεται ότι υπάρχει.

Η παράταξη Παπαδημόπουλου, ουσιαστικά δεν κατέθεσε κάποια πρόταση. Διότι δεν είναι πρόταση να διαπραγματευτούμε τα χρέη με τους εκατοντάδες προμηθευτές και εργολάβους στους οποίους χρωστάμε. Και να το κάναμε και να πετυχαίναμε κάτι, καμία διέξοδο δεν θα επιτυγχάναμε. Και θα έπρεπε να ψηφίσουμε πλασματικό προϋπολογισμό.

Ο νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός δεν ισοσκελίζεται θα πρέπει να οδηγηθούμε σε δανεισμό.

Τώρα, πρέπει να πω ότι πράγματι το δάνειο είναι μεγάλο και θα πρέπει οι δημότες να πληρώνουν τόκους για τα χρέη που άφησε η θητεία Κωστούρου.

Πρέπει να γίνουν τα εξής:

  • Κανένας πλέον από εδώ και στο εξής ελλειμματικός προϋπολογισμός. Πρέπει να εισπράξουμε όλα αυτά τα ποσά που δεν εισέπρατταν οι προηγούμενοι. Τα επιπλέον ποσά που εισπράττουμε να οδηγούνται σε πιο γρήγορη από όσο προβλέπεται αποπληρωμή του δανείου.
  • Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε γρήγορες δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας που θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση των εσόδων.

Για παράδειγμα για πρώτη φορά εφέτος υπάρχει σοβαρό ποσό στον σφιχτό αυτό προϋπολογισμό για τουριστική προώθηση. Για να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος.

Το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα και το στοίχημα των ομάδων εργασίας τουρισμού και πολιτισμού είναι η μεγάλη αύξηση των εσόδων του Δήμου από τα τέλη παρεπιδημούντων. Και επιχειρήσεις να ανθούν και Δήμος οικονομικά ισχυρός.

Εάν δεν γίνει αυτό θα έχω αποτύχει. Εάν γίνει όμως; Θα σας ενημερώνω για την πορεία των εσόδων από τον τουρισμό. Είμαι φουλ αισιόδοξος.

Η πόλη έχει τεράστια δυναμική. Το δάνειο μπορεί να αποπληρωθεί και γρήγορα και πολλές δράσεις να γίνουν. Και η καταστροφή της περιόδου Κωστούρου να γίνει μια θλιβερή ανάμνηση.

(Όλο αυτό το κατεβατό και τα επιχειρήματα κάθισα και τα έγραψα για να μην μου τριβελίζει το μυαλό ο χαμός τους παιδικού μου φίλου. Άμυνα στις επιθέσεις στο μυαλό και την καρδιά μου. Για να ολοκληρώσω και τον κανονισμό για τους χώρους πολιτισμού, για διαφάνεια και για περισσότερα έσοδα).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis