home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μία ακόμα επένδυση από ελληνική φαρμακοβιομηχανία στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Η FARAN προσθέτει δυναμικό στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης με νέα παραγωγική μονάδα
ΒΙΠΕ Τρίπολης

Στην καρδιά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η Τρίπολη και η Βιομηχανική Περιοχή της αναπτύσσονται σε ένα δυναμικό οικοσύστημα παραγωγής φαρμάκων και έρευνας. Μια νέα επένδυση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, φέρνοντας ακόμη περισσότερη δυναμική στον τομέα.

Η FARAN, υπό τον ιδρυτή της, Μάριο Κάτσικα, ανακοίνωσε την κατασκευή μιας νέας παραγωγικής και ερευνητικής μονάδας στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. Αυτή η μονάδα, με συνολική επιφάνεια 12.000 τ.μ. σε ένα οικόπεδο 36.000 τ.μ., θα ειδικεύεται στην παραγωγή ενέσιμων φαρμάκων, ενώ στα σχέδια της περιλαμβάνεται και η παραγωγή βιοτεχνολογικών φαρμάκων στο μέλλον.

Με τη χρήση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή υψηλών προτύπων στον τομέα, η μονάδα αναμένεται να θέσει νέα στάνταρ στην ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της παραγωγής φαρμάκων. Επιπλέον, θα υποβληθεί για πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Αρχή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα (ΕΜΑ) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με αυτήν τη νέα επένδυση, η Τρίπολη επιβεβαιώνει τη θέση της ως κέντρο φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα και συμβάλλει στην ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στην περιοχή. Η FARAN φέρνει αναβάθμιση και καινοτομία, αποτελώντας ένα ακόμη θετικό βήμα προς την ενίσχυση του φαρμακευτικού τομέα στην Ελλάδα και πέραν των συνόρων της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis