home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ξενάγηση στις υπό ανέγερση φαρμακοβιομηχανίες της ΒΙΠΕ Τρίπολης

Ξενάγηση σε υπό ανέγερση φαρμακοβιομηχανίες στην Τρίπολη

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, η φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα είχε την ευκαιρία να αναδείξει τις προοπτικές ανάπτυξης στην Τρίπολη, με δημοσιογράφους να είναι παρόντες στην παρουσίαση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Αν και η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις επιτυχίες του κλάδου, οι συζητήσεις και οι ξεναγήσεις στη συνέχεια έφεραν στο προσκήνιο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες.

Μετά την εκδήλωση, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη ΒΙΠΕ Τρίπολης, όπου ξεκίνησε η κατασκευή δύο εργοστασίων φαρμακοβιομηχανιών.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης στα δύο εργοτάξια της φαρμακοβιομηχανίας Winmedica και DEMO, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες λόγω των καθυστερήσεων στην απόδοση του clawback από την κυβέρνηση. Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας, παρά το γεγονός ότι οι εταιρείες δεν έχουν οφειλές.

Η ξενάγηση αυτή ανέδειξε την ανάγκη για δράση και συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να υπερκεραστούν οι τρέχουσες προκλήσεις και να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον τομέα.

Φωτογραφίες: anagnostis

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis