home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε «αστικά» ζώα – Οι βόλτες σε Ναύπλιο και Επίδαυρο

ΑΝΙΜΑ: Πρέπει να συνηθίσουμε πως πλέον οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε «αστικά» ζώα σε όλη την Ευρώπη – Αν την πας στο βουνό θα γυρίσει και πάλι πίσω στην πόλη
Αλεπού

Τουλάχιστον ένα τηλέφωνο και ένα δυο μηνύματα την ημέρα για αλεπούδες μέσα σε αστικό ιστό δέχεται η ΑΝΙΜΑ. Οι αλεπούδες έχουν εγκατασταθεί εδώ και πάνω από πέντε χρόνια σε διάφορες πόλεις αλλά οι περίοικοι ακόμη ξαφνιάζονται συναντώντας τις. Στην Αργολίδα αλεπούδες έχουν θεαθεί στο παλιό Ναύπλιο και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Οι άνθρωποι που τηλεφωνούν στην ΑΝΙΜΑ σε γενικές γραμμές θέλουν να τις πιάσουν και να τις μεταφέρουν στο «φυσικό τους περιβάλλον», δηλαδή στο βουνό, στο δάσος, κάπου μακριά. Συνήθως ανησυχούν για την ασφάλεια των αλεπούδων και για την υγεία τους, μιας και πολλές φαίνεται να ταλαιπωρούνται από δερματοπάθειες. Υπάρχουν και πολλοί που ανησυχούν για τις γάτες που φροντίζουν. Είναι αλήθεια ότι οι αλεπούδες μπορούν να φάνε μικρά γατάκια.

Η ΑΝΙΜΑ προσπαθεί να εξηγήσει στους ανθρώπους που απευθύνονται σε αυτή για αυτό το θέμα ότι μια υγιής και εύρωστη αλεπού δεν πιάνεται εύκολα αλλά δεν έχει και νόημα να συλληφθεί, γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξανακατέβει στην πόλη, αν προλάβει πριν τη φάνε οι λύκοι και οι αγέλες των σκύλων που κυκλοφορούν στο βουνό. Ότι πρέπει να συνηθίσουμε πως πλέον οι αλεπούδες έχουν εξελιχθεί σε «αστικά» ζώα σε όλη την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει η ΑΝΙΜΑ: «Εφόσον αγανακτούν από την παρουσία αυτών των ζώων στη γειτονιά τους, ας απευθύνονται στις δασικές υπηρεσίες και όχι σε μια εθελοντική, μη κρατική οργάνωση που λειτουργεί ως νοσοκομείο άγριων ζώων. Τις περισσότερες φορές οι συμπολίτες μας καταλαβαίνουν στο τέλος. Υπάρχουν όμως κάθε τόσο κι αυτοί που απειλούν να μας καταγγείλουν γιατί δεν κάνουμε τη δουλειά μας…»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis